Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Microsoft vil stoppe piratkopiering

I forsøget på at stoppe piratkopiering har Microsoft indført en ny teknologi til aktivering af Office XP og Windows XP. Et produkt skal aktiveres, således at Microsoft vil opdage, hvis der er mange personer, der benytter det samme produkt.

Aktivering

Microsoft forsøger at beskytte ophavsrettigheder og stoppe piratkopiering ved at indføre en ny teknologi i produkterne Office XP og Windows XP. Når en person har købt en Office XP pakke skal produktet aktiveres, inden det er blevet åbnet 50 gange, mens hvis produktet er Windows XP, skal det aktiveres inden, der er gået 30 dage. Hvis ikke produktet aktiveres inden for den angivne tidsgrænse, vil man eksempelvis i Office XP kun kunne se og udskrive dokumenter.

Man kan aktivere sit produkt på to måder: enten pr. telefon eller over internettet. Microsoft skriver på dets anti-pirat site, at aktiveringsprocessen ikke kræver personlig information, og at man derfor kan være anonym. Den eneste tilnærmelsesvis personlige information, der kræves, er, hvilket land man kommer fra.

Alle hardwarekomponenter har et unikt identifikationsnummer. Disse identifikationsnumre bliver brugt sammen med produktets registeringskode til at skabe et unikt aftryk af en pc. Aftrykket bliver lavet ved hjælp af en såkaldt hashfunktion, der også bruges til eksempelvis digitale signaturer. På den måde bindes registreringskoden til en specifik pc med en specifik konfiguration. Det unikke aftryk (et tal), det land man kommer fra og selvfølgelig produktets registreringskode skal indberettes når produktet aktiveres.

Der kan selvfølgelig være problemer, hvis man indsætter mange nye komponenter i sin pc, da det unikke aftryk derved ændres. Men Microsoft mener, at have løst dette problem.

Stop for piratkopiering

Microsoft ved selvfølgelig godt, at de fleste ændrer på konfigurationerne i deres pc'er. Derfor burde der ikke være nogen problemer, hvis man vil reinstallere et XP-produkt på sin ny-konfigurerede pc. Men hvis der lige pludselig er en person (med samme registreringsnummer), der vil have sit XP-produkt aktiveret hundredvis af gange, så vil Microsoft næsten helt sikkert vide, at der ikke er tale om én person, men mange personer. Derved vil der jo være tale om piratkopiering, og Microsoft vil kunne hindre de personer, som har piratkopier, og den person, som har lavet piratkopien, i at få aktiveret deres produkter.

Hvis man vil installere et af XP-produkterne på en anden pc, fordi man har købt en ny, eller hvis man har opgraderet særligt mange komponenter, bliver man nødt til at genaktivere sit produkt. Dette kan lade sig gøre adskillige gange, men på et tidspunkt vil Microsoft stille spørgsmålstegn ved, om det er rigtigt, at man har købt eksempelvis 30 nye pc'er i løbet af et år. Efter de gældende købsbetingelser har en person kun licens til at installere et Microsoft produkt på én bærbar og én pc'er. Hvis man vil have Microsoft produkter på flere pc'er, skal man købe flere licenser.

Det kan dog kun være et spørgsmål om tid, førend produktaktiveringen bliver hacket. Men man kan vist roligt regne med, at det er slut med at dele registreringskoder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere