Verdens største sociale medie Facebook har sat en prop i indsamlingen af data fra europæiske WhatsApps-brugere, der senere skal konverteres til reklamer på Facebooks medieplatform.
Det skriver Financial Times.
Stoppet betyder, at danske og andre europæiske WhatsApp-brugere ikke længere skal se sig over skulderen for, om Facebook indhenter deres telefonnumre og oplysninger om deres computerenheder.
Dette var ellers WhatsApp officielle politik tilbage i august, hvor virksomheden meddelte, at den ville dele sine data med sit moderselskab, Facebook.
Forbrugervagthundene glammer
Datahøsten i Europa er stoppet efter pres fra adskillige europæiske forbrugervagthunde, der er gået sammen om at presse Facebook til at smide data-leen fra sig.
Blandt andre Hamborgs kommissær for databeskyttelse og informationsfrihed har været aktiv i bestræbelserne på at få det sociale medie til at stoppe sin datahøst, som Hamborg-kommissæren har fundet ulovlig.
Det kan du læse mere om her: Danmarks store nabo farer i flæsket på Facebook over ulovlig datahøst
Databeskyttelsesmyndigheden i Facebooks hjemland, Irland, har bekræftet stoppet af datahøsten fra de europæiske WhatsApp-brugere, der skulle sendes videre til Facebooks reklameplatform.
Åbner kattelem til data
Facebook fortæller til Financial Times, at selskabet i sidste uge er stoppet med at hive data fra 100 milliarder-købet WhatsApp ind på sin reklameplatform.
Ikke desto mindre åbner selskabet en kattelem for, at det ikke drejer sig om et permanent stop for datahøsten, så WhatsApp-brugere kan se deres oplysninger blive brugt til reklamer rettet mod dem selv.
Således vil Facebook fortsætte med at påvirke de europæiske datamyndigheder.
"Vi håber at fortsætte detaljerede samtaler med datatilsynsmyndighederne i Storbritannien og andre databeskyttelsesmyndigheder. Vi forbliver åbne med hensyn til at samarbejde for at imødekomme deres spørgsmål," lyder det fra Facebook.
Det sociale medie understreger, at Facebook og WhatsApp vil fortsætte med at dele andre typer af brugerdata i kampen mod eksempelvis spam og af andre administrative grunde.
Læs også:
Snapchat skal børsnoteres med astronomisk markedsværdi: Slår Googles børsnotering
Google-boss: Fup på Facebook kan have afgjort det amerikanske præsident-valg