Google har nu reageret formelt på EU's anklager og sag mod selskabet, der blandt andet går på ulovlig promovering af selskabets egne services i Google-søgningerne og for at give rivaler en dårligere rangering i søgemaskinen.
Googles chef-rådgiver, Kent Walker, skriver i et blogindlæg, at selskabet har taget EU's bekymringer meget seriøst, og at der nu er sendt et svar tilbage til EU:
"Svaret, som vi i dag har sendt, viser, hvorfor vi mener, at disse anklager ikke er korrekte, og hvorfor vi mener, at Google øger valgmulighederne for europæiske forbrugere og tilbyder værdifulde muligheder for virksomheder i alle størrelser," skriver Kent Walker.
Han forklarer, at det såkaldte Statement of Objections (SO) fra EU indeholder forskellige anklager om måden, Google håndterer betalte annoncer og søgeresultater på.
"Men det bakker ikke den anklage op med noget, tager ikke de signifikante fordele for forbrugere og annoncører i betragtning og kommer ikke med en klar juridisk teori, der kan koble anklagerne med de foreslåede løsninger."
"Vores svar giver beviser og data, der viser, hvorfor SO-bekymringerne er ubegrundede," lyder det videre fra Kent Walker, der herefter forklarer, hvordan Googles søge- og annonce-maskine (ifølge Google) fungerer.
EU's mange sager mod it-giganter
I april meddelte EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager, at der ville blive indledt et sag mod Google på grund af fremgangsmåderne med Android og Googles egne mobil-apps.
"Kommissionen har underrettet Google om, at den foreløbig er af den opfattelse, at selskabet, i strid med EU's konkurrenceregler, har misbrugt sin dominerende stilling ved at indføre restriktioner for producenter af Android-enheder og mobilnetoperatører," lød beskeden blandt. Læs mere om det her.
Google har dog helt tilbage fra 2010 været i søgelyset for misbruge sin dominerende position på markedet for søgninger på interrnettet til at fremme egne produkter og services.
Få hele overblikket over anklagerne mod Google her:
Læs også: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen
Det er langt fra første gang, at EU forsøger at gå efter en af de helt store it-giganter.
Får år tilbage kørte EU flere sager mod Microsoft, der også endte med at måtte betale milliard-bøder for selskabets måde at drive forretning på med blandt andet Windows og Internet Explorer.
Tidligere i år fik Apple et gigantisk skattesmæk for en ulovlig skatteaftale med Irland, så selskabet står til at skulle betale 97 milliarder kroner tilbage i skat.
Der er dog ikke meget, der tyder på, at Google har tænkt sig at føje EU lige med det samme, for Googles Kent Walker slutter sit indlæg af med at gentage, at EU-anklagerne hviler på et forkert grundlag:
"Vi ser frem til at diskutere vores svar og beviser med Kommissionen med interessen for at fremme brugernes valgmuligheder og den åbne konkurrence," lyder det fra Google.
Læs også:
Overblik: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen: Flere vigtige spørgsmål står åbne
EU åbner stor Android-sag mod Google
EU gør klar til sidste fase: Ny kæmpebøde til Google på trapperne