Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Sådan lægger man ved en fejl Amazon, Twitter og PayPal ned i et DDoS-angreb

100.000 IoT-enheder stod bag oversvømmelses-angrebet, der sendte en hel stribe it-giganter i hegnet.

DNS-leverandøren Dyn måtte arbejde hårdt for at lukke ned for det DDoS-angreb, der ramte firmaets servere fredag 21. oktober.

Angrebet sendte alligevel en hel stribe it-giganter som Twitter, Spotify, Amazon og PayPal i hegnet. DDoS-angrebet var baseret på virusinficerede IoT-enheder.

Læs den historie her: Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb

De første antagelser gik på, at der lå millioner af IoT-enheder til grund for angrebet, men en analyse viser nu, at antallet af virusinficerede gadgets var langt mindre.

Det er stadig tale om et stort antal, men Computerworlds nyhedstjeneste i USA beretter, at der var omkring 100.000 enheder med i det angreb, der sendte netværket i sort. Et tal, der altså ligger langt fra den første vurdering.

50 gange den almindelige trafik

Angrebet, der foregik i bølger, gik hårdt efter Dyns infrastruktur.

I en opdatering fortæller virksomheden, at den oplevede trafikmængder, der var 40 til 50 gange større end normalt.

"Der er opgørelser, der viser, at trafikmængderne var oppe på 1,2 terabyte per sekund, men det er ikke noget vi kan bekræfte endnu," skriver Scott Hilton, der er produktchef i Dyn på firmaets blog.

Dyn stod dog ikke alene i forsøget på at afværge de store trafikmængder.

Flere internetudbydere var også med i kampen for at blokere trafikken. Afværgelsen bestod blandt andet i et forsøg på at skabe balance i trafikken ved at manipulere dele af IP-protokollen.

Trafikmængderne kom som flodbølger, hvoraf mange ikke fik et svar, før svartsiden var udløbet, hvilket gjorde at de maskiner, der udsendte anmodninger - både lovlige og bots - konstant udsendte nye forespørgsler, der igen resulterede i endnu mere trafik.

"Kilden var mindst ét botnet, men med de mange forespørgsler så kan der være tale om mere end det," skriver Dyn.

Effekten af angrebet kunne mærkes i både USA og Europa, men hårdest gik det ud over den amerikanske østkyst.

Ikke alt er fremme

På trods af udmeldelser og redegørelser fra Dyn er angrebet stadig forbundet med mørke områder.

Der er nemlig dele af episoden, som DNS-firmaet ikke ønsker at tale om endnu.

Begrundelsen lyder på, at der er en igangværende strafferetslig efterforskning, og at firmaet ikke ønsker at spekulere i hvem, der står bag angrebet.

Ifølge Dyn arbejde man sammen med internetudbyderne for at få løst problemerne både i forhold til angrebet og den fremtidige håndtering af lignende episoder.

Der er dog andre, der gerne vil spekulere i hvem, der har fyret de mange forespørgsler afsted.

Det, som er kendt på nuværende tidspunkt er, at Mirai-virussen har inficeret dårligt beskyttede IoT-enheder. Sikkerhedseksperterne har udpeget en flok amatører, de såkaldte script kiddes, der ville lægge Playstation Network ned, som bagmændene bag angrebet.

Læs den historie her: Amatører stod bag det gigant-DDoS-angreb, der lagde Twitter og Spotify ned

Koden til Mirai-virussen er blevet frigivet på nettet, hvilket har betydet, at der lige nu er en stribe varianter af den ondsindede kode, der inficerer de mange gadgets, der er koblet på nettet uden en solid beskyttelse.

Læs også:

Internet of Things er en kæmpe sikkerhedstrussel: Vil store bøder være en løsning?

Amatører stod bag det gigant-DDoS-angreb, der lagde Twitter og Spotify ned

Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere