Artikel top billede

Kriseramte Ericsson hyrer ny CEO: Skal bringe netværksgiganten tilbage på sporet

Efter massefyringer, milliardbesparelser og et omgående farvel til topchefen midt under stor transformation, har den kriseramte netværksgigant Ericsson nu hyret en ny CEO.

Netværksgiganten Ericsson har fyret mange tusinde medarbejdere i forsøget på at opnå milliardbesparelser og i arbejdet med at fremtidssikre selskabet.

Men det var ikke nok, og i slutningen af juli blev CEO i Ericsson siden januar 2010, Hans Vestberg, fyret med omgående virkning. Læs mere om det her.

Den midlertidige CEO i Ericsson blev en anden gammel kending fra selskabet, Jan Frykhammar, men nu meddeler Ericsson, at der er ansat en helt ny CEO.

"Bestyrelsen har udpeget Börje Ekholm som president og CEO med start den 16. januar, 2017," lyder det fra Ericsson.

Börje Ekholm sidder allerede i dag i Ericssons bestyrelse, hvor han også bevarer sin plads, lyder det.

"Efter at have været i bestyrelsen i de seneste 10 år, har Börje Ekholm en komplet forståelse af de udfordringer og muligheder, Ericsson har i øjeblikket," udtaler bestyrelsesformand Leif Johansson i en pressemeddelelse.

"Midt under en omfattende transformation af virksomheden er jeg sikker på, at Ericsson vil få gavn af Börje Ekholms verdensklasse-evner til sikkert at eksekvere på strategiske beslutninger og planer," siger han videre.

Börje Ekholm er i øjeblikket CEO Patricia Industries og har tidligere været CEO i Investor AB, ligesom han også har haft leder-poster i Novare Kapital AB og McKinsey & Co, oplyser Ericsson.

Læs også: Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger

Den nye Ericsson-topchef er årgang 1963, er oprindeligt uddannet elektronik-ingeniør og har en master of science-titel og sammen med titlen master of business administration fra INSEAD i Frankrig.

Ericssons omfattende sparetiltag i milliardklassen har stået på i flere år, samtidig med at selskabet forsøger at omstille sig til nye teknologier og services - ikke mindst inden for 5G.  

Ericsson har omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner. I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Så sent som i 2011 var der 368 ansatte i Ericsson i Danmark. Det antal var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014 og yderligere til 128 i 2015.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere