Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

PowerPoint 2002 - småt men godt

PC World Online har set nærmere på PowerPoint 2002, som er udgivet i beta 2 i Office XP-pakken. Programmet byder på en del nye funktioner, deriblandt flere animationer og slidedesigns.

Nye funktioner

Menubjælke med oversigt over slides i præsentationen.
PowerPoint 2002 har ligesom Word 2002 og Excel 2002 fået en ny og pænere brugergrænseflade. Microsoft fremhæver blandt andet nye funktioner, der skal øge effektiviteten og produktiviteten samt bedre muligheder for gruppesamarbejde. Vi har derfor kigget nærmere på disse nye funktioner. Funktionerne I-mærker og opgavebjælker findes også i PowerPoint.

I PowerPoint er det nu blevet muligt at kryptere sine præsentationer ved hjælp af en RC4 algoritme med en maksimal nøglelængde på 128 bit. Man kan også underskrive sine præsentationer med en digital signatur, men dette kræver, at man først anskaffer sig et certifikat.

I venstre side af skærmbilledet er der en menubjælke, der giver brugeren overblik over de forskellige slides i præsentationen i form af thumbnails eller en tekstoversigt. Dette er en god hjælp til at navigere lettere i præsentationen.

Øget produktivitet

Det første man lægger mærke til, er muligheden for at vælge mellem 27 layout-formater samt 45 forskellige slidedesigns. De forskellige slidedesigns vises i en opgavebjælke, der meget smart er inddelt i tre afsnit: Used in this presentation, recently used og avaible for use. Ved hvert slidedesign kan man vælge mellem tre muligheder: Apply to all slides, Apply to Selected Slides eller Show Large Previews.

Opgavebjælke med oversigt over slidedesigns.
Man kan også vælge mellem utroligt mange animationer, såsom at teksten kommer flyvende ind på sliden i små cirkler. De forskellige animationer kan vælges fra opgavebjælken, og derfra kan man ændre på animationens format, såsom hvor hurtigt teksten skal komme flyvende.

Opgavebjælkerne er ligesom i Word 2002 en hjælp til få overblik over de mange funktioner, man kan bruge. I PowerPoint er opgavebjælkerne dog mere brugsvenlige, da de rent faktisk hjælper brugeren til at få overblik over de mange muligheder og til let at kunne ændre slidedesigns med videre.

En anden ny funktion er "Anvend af automatisk layout", der benyttes ved hjælp af et I-mærke. Funktionen sættes i gang, når en bruger eksempelvis vil indsætte en tabel på en slide, der har en enkelt opstilling med punkttegn. Layoutet ændres herefter automatisk til tekst og tabel, der er sat ved siden af hinanden. Desværre virker funktionen ikke, hvis man eksempelvis vil indsætte en tabel i layout med tospaltet tekst.

Af andre nye funktioner kan nævnes print preview og seks forskellige diagrammer, hvor man selv kan indsætte tekst. Hvis man indsætter flere punkter i en punktopstilling, end der er plads til på sliden, vil man via et I-mærke få mulighed for at gøre skriftstørrelsen mindre, splitte punktopstillingen til to eller køre den videre på en ny slide.

Grafik

I PowerPoint 2002 er det nu muligt at komprimere billeder, således at en præsentation med mange billeder ikke kommer til at fylde så meget som før. Microsoft mener, at denne komprimering ikke giver et synligt kvalitetstab, men brugeren advares dog om, at der kan forekomme kvalitetstab, når komprimeringen foretages. Det er nu muligt at rotere et billede i alle retninger, hvilket virker rigtigt godt. For bedre at kunne lave tegninger, er det nu muligt at få et synligt gitter , og man kan hurtigt gruppere flere objekter ved at holde control-tasten nede samtidig med, at objekterne markeres.

Det er nu muligt at indsætte flere billeder af gangen, da man nu kan markere flere billeder ved at holde control-tasten nede.

Ligesom i Word 2002 og Excel 2002 er der en "Send for review" funktion, der fungerer på samme måde. Navngivelser af de forskellige muligheder er dog meget mere sigende og mere brugervenligt end i Word. For at godkende en ændring skal man bare klikke i en boks, som det ses af de to nedenstående billeder.


Alle ændringer foretaget af den person, som har gennemset præsentationen, kan ses i en tekstboks ved hjælp af et I-mærke.


Ændringerne er nu accepteret ved at klikke på hver enkelt ændring i tekstboksen.

Der er kommet en del nye småændringer til PowerPoint 2002, og de giver til sammen et godt helhedsbillede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere