Artikel top billede

Skærmdump fra Bloomberg.com.

Handelsrobot mistænkes for at stå bag dramatisk kursfald på det britiske pund

I nat dykkede det britiske pund lynhurtigt med flere procent, inden det næsten røg tilbage til det hidtidige niveau. Flere mistænker en eller flere computere for at stå bag det store kursfald.

En eller flere handelsrobotter er mistænkt for at begå økonomiske unoder i nat.

For ved et-tiden i nat dansk tid tog kursen på det britiske pund et markant dyk på ganske kort tid, mens det asiatiske aktiemarked var ved at åbne.

Endnu er det for tidligt at beskrive præcis, hvad der er årsagen til det markante fald på omkring seks procent.

Flere handelseksperter har dog både 'fede fingre' i form af en tastefejl, strategiske overvejelser og især en handelsrobot i søgelyset, når de skal finde en syndebuk for det hurtige kursfald, som er det laveste niveau for pundet i 31 år, skriver Bloomberg News.

"Hastigheden i kursfaldet ligner den slags, som vi ser i et flash crash, altså en eller anden fejl," forklarer chef Derek Mumford fra australske finansielle rådgivningsvirksomhed Rochford Capital Pty til Bloomberg News.

Teorien om den franske præsident

Et lignende flash crash blev set på børsen tilbage i 2010, hvor der var et it-system bag miseren.

Det kan du læse mere om her: Løbsk algoritme udløste mini-børskrak

Teorien bag en eller flere handelsrobotter står bag det lynhurtige kursfald kommer fra, at en maskine skulle have indsamlet negative historier om konsekvenserne for Storbritanniens Brexit-afstemning i sommers.

Herefter har disse negative historier udløst en tsunami af handler, der har fået det britiske pund til at falde som en klump bly sluppet fra en flymaskine.

Læs også: Vilde aktiehandels-computere skal kontrolleres: Er for farlige

Teorien er blandt andet hængt op på, at den franske præsident Francois Hollande i går havde udtalt til The Financial Times, at Storbritannien med sin Brexit-afgørelse ikke kunne deltage på det europæiske marked, som landet gør i dag som fuldt medlem af EU.

Flere kilder udtaler dog, at det endnu er for tidligt at udpege enkeltstående årsag til, at pundet gik i gulvet i nat.

Sådan kan it smadre vores økonomi fuldstændigt


Kampen om kunderne: Er vi ved at blive løbet helt over ende af algoritmerne?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere