Om et par år skal 67 århusianske virksomheder, hovedsageligt inden for it, holde flyttedag. De bor alle i udviklingsparken i Viby i den sydlige del af den jyske hovedby, og den fusionerer med den kommende it-forskerpark på Katrinebjerg i den nordlige del af byen.
It-forskerparken bliver dobbelt så stor som den nuværende udviklingspark, og den skal rumme flere typer af virksomheder.
I dag huser udviklingsparken små selskaber, som alle har en forretningsmæssig indgang til deres virksomhed.
Forskerparken skal derimod hovedsageligt rumme virksomheder, som udspringer af it-uddannelser på Aarhus Universitet, og som bliver stiftet af forskere.
- Vi kan få de to måder at se verden på bragt tættere sammen. Mange af de gode ideer, som forskerne får, kommer aldrig eller meget langsomt ud over rampen. Mange af de produkter, som de virksomheder, der sidder her, har, kunne godt trænge til at få mere viden puttet ind i sig, siger direktør Hans Møller fra udviklingsparken. Han bliver også direktør for den kommende it-forskerpark.
Selskaberne bag de to parker fusionerer også. Bag udviklingsparken står ventureselskabet Incuba, der igen har Schouw & Co som den dominerende ejer. It-forskerparkens ejer er Aarhus Universitets ejendomsselskab.
Katrinebjerg er i dag kendt for sit Innovations Lab, der igen udspringer af foreningen Alexandra Instituttet. TDC-direktør Preben Mejer er den offentlige frontfigur inden for blandt andet pervasive computing, og Hans Møller har selv en fortid som direktør i TDC Internet. Han afviser dog, at TDC, der ellers også er med i Incuba, har noget med fusionen at gøre.
- Den er drevet af folkene fra universitetet, fastslår Hans Møller.
Når it-forskerparken står klar i 2006, udløber udviklingsparkens lejekontrakt med Coop om de nuværende lokaler under alle omstændigheder.
Udviklingsparkens egne ventureaktiviteter bliver flyttet op i moderselskabet Incuba.