Når en ny banebrydende teknologi vinder frem, så følger mediernes reaktion ofte en velkendt drejebog.
Først hyper vi teknologien, derefter dømmer vi den ude og til sidst - ja til sidst - så kommer den snigende og overtager verden.
Det er i høj grad også sådan historien er gået med de forandringer, som smartphonens og tablettens indtog har skabt.
The web is dead
Det er i disse dage seks år siden, at det toneangivende amerikanske tech-magasin Wired spåede World Wide Webs snarlige død. "The Web Is Dead", lød det med store fede typer på forsiden af magasinet.
I artiklen blev det proklameret, at vi nu var gået ind i en ny tidsalder. En tidsalder der er domineret af apps, og hvor "the web" spiller en stadig mere ubetydeligt rolle.
Konsekvensen er, at internetbrugerne i fremtiden vil bruge stadig mindre tid på det åbne og frie World Wide Web.
I stedet for at se internettet gennem en webbrowser, vil vi tilgå det gennem regulerede og velfriserede apps, der bliver solgt i App Stores, hvor udviklerne har mulighed for at tjene flere penge.
Wireds artikel blev skrevet i august 2010. Det vil sige i det år, hvor Apple udgav den første iPad og den banebrydende iPhone 4. Begejstringen for de nye mobile-enheder var med andre ord på sit højeste.
Det var også dengang, at vi alle talte om den nye post-pc-verden.
Sidenhen er tablet-salget dykket, og vi oplever et smartphone-marked, der nærmer sig mætningspunktet. Samtidig er vi begyndt disktutere, om vi har været lige lovligt hurtige til at dømme pc'en og World Wide Web ude.
Men mens vi diskuterede det, forandrede verden sig.
Tvivler du på den påstand, så tag eksempelvis et kig på den seneste statistik fra ComScore.
Statistikken fra Comscore viser, at amerikanerne nu for første gang bruger mere end halvdelen af deres online-tid i smartphone-apps.
En stigning på ni procentpoint sammenlignet med for to år siden, og pludselig giver det måske igen mening at tale om en post-verden.
Læs også: Her er de 15 mest populære apps netop nu
Trussel mod Google
Skift som disse udgør naturligvis en trussel mod mange store virksomheder.
Eksempelvis er en verden, hvor websites betydning skrumper en trussel mod en virksomhed som Google, der lever af at gøre World Wide Web tilgænglig og søgbar.
Og da Facebook blev børsnoteret i 2012 faldt virksomhedens aktie kort tid efter med mere end 50 procent, fordi investorerne på Wall Street frygtede, at Facebook ikke ville være i stand til at skabe den samme omsætning på mobile enheder, som virksomheden på daværende tidspunkt gjorde på desktop.
Facebooks store forvandling
Men i dag fire år senere har Facebook stort set gennemgået en total transformation fra at være et website til en social smartphone-app.
Du kan naturligvis stadigvæk tilgå Facebook fra din webbrowser, men i dag er det kun et fåtal af brugerne, der foretrækker den løsning.
I dag kommer intet mindre end 90 procent af Facebook daglige brugere fra en mobil enhed, og 84 procent af Facebooks annonceindtægter bliver genereret af mobile annoncer.
Alt dette er måske et eksempel på det, som investoren Morgan Housel fra venturekapitalfirmaet Collaborative Fund omtaler i et nyt blogindlæg.
Her forklarer han, at der ofte en tidsmæssig forskydning mellem det at ændre verden - og det at overbevise folk om, at verden rent faktisk er blevet ændret.
Læs også:
Styresystemernes tid er ved at være omme
Browser-ekspert: Derfor vil apps aldrig kunne erstatte browseren
Online-gigant: Derfor kommer mobil-handel til at vippe pc'en af pinden