Datamatikere med Microsoft-certifikat

Som det første uddannelsessted herhjemme gør Århus Købmandsskole et certifikat som Microsoft-udvikler til en del af datamatiker-studiet. Skolen håber, at det vil skaffe flere af de studerende job, mens Microsoft forventer at kunne tiltrække flere uddannelsesinstitutioner.

Århus Købmandsskole kan fra næste studieår tilbyde de studerende at blive certificerede som systemudviklere af Microsoft som et led i datamatiker-uddannelsen.

Certifikatet kan tages som et valgfag, fordi datamatiker-studiet fra sommerferien ændres, så der i stedet for en tredjedel bliver to tredjedel af et semester til rådighed til valgfag, som blandt andet kan udnyttes til at certificere sig.

IT-Brancheforeningen offentliggjorde for nylig en undersøgelse, som viste, at de danske arbejdsgivere lægger vægt på certifikaterne, når de hyrer nye it-medarbejdere.

- Det er væsentligt for os, at folk kommer ud i job, og vi ser på, hvordan vi kan være med til at forøge deres jobmuligheder, forklarer uddannelseschef Gert Simonsen, Erhvervsakademiet Århus Købmandsskole.

Udbud og efterspørgsel

Han oplyser, at skolen i forvejen har tilbudt en del af en certificering fra netværksleverandøren Cisco som led i datamatiker-studiet. Ifølge Gert Simonsen har skolen dog ingen præferencer for hverken Cisco eller Microsoft.

- Det her går efter udbud og efterspørgsel. Vi kigger efter, hvad erhvervslivet har brug for, og vi vil relativt hurtigt kunne dreje uddannelsen derhen, hvor efterspørgslen er, siger Gert Simonsen.

Umiddelbart får det næppe den helt store effekt, at Microsoft-certificeringer bliver en del af datamatiker-studiet, for de unge er flygtet fra uddannelsen de seneste fire år. It-fagforeningen Prosa forventer, at der i 2006 blot bliver uddannet 67 datamatikere i Danmark.

Både Prosa og Gert Simonsen peger på, at det vil give mangel på datamatikere, fordi antallet, der har fået job, har ligget nogenlunde konstant omkring 500 igennem de seneste år. Der er blot blevet uddannet langt flere hidtil.

Microsoft håber på otte til 10 skoler

Kirsten Panton, som er pædagogisk uddannelseschef for Microsoft i Danmark, oplyser, at verdens største softwareselskab også er ved at lægge sidste hånd på en aftale med den tekniske skole EUC Midt i Viborg. Det betyder, at de studerende på datafagtekniker- og datasupport-uddannelsen også vil kunne tage et Microsoft-certifkat som led i deres studium.

Microsoft har valgt de to jyske skoler, fordi nogle af skolernes medarbejdere har været med til at udforme de nye uddannelser. Kirsten Panton håber derfor at kunne tiltrække mellem otte og 10 uddannelsesinstitutioner, som skal tilbyde Microsoft-certifikater til de studerende.

Microsoft finder det mest oplagt, at certifikaterne bliver et led i korte og mellemlange uddannelser, fordi de er meget praktisk orienteret. Ifølge Kirsten Panton er der dog mulighed for, at de kan tilbydes som ekstra fag på kandidatuddannelser.

Microsoft lægger ikke skjul på, at det er en fordel for virksomhederne, hvis dens certifikater kan blive udbredt gennem det danske uddannelsessystem, men ser også fordele for de studerende.

- Vores mål er at integrere certifikaterne i undervisningen. Datamatiker-uddannelserne har haft problemer med at tiltrække studerende og fortælle virksomhederne om, hvilke kompetencer de giver. Mange virksomheder har vores platform, så for de studerende vil det være en fordel rent jobmæssigt at have certifikatet, siger Kirsten Panton.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere