Det kan godt være, at sikkerhedstruslerne står i kø i det danske cyberlandskab, men set i et globalt perspektiv har vi ikke specielt meget grund til at ryste af skræk foran computerskærmen.
For faktisk er Danmark langt mindre sårbar over for angreb end så mange andre lande.
Det konkluderer sikkerhedsfirmaet Rapid7 i en ny rapport med titen National Exposure Index.
Læs også: Ransomware-offer bukker under for presset og betaler løsesum: Hvad ville du gøre?
Her har sikkerhedsfirmaet gennemgået 50 forskellige landes it-infrastruktur via blandt andet netværks-scanninger og registreringer af, hvilke porte og protokoller, der anvendes.
Resultatet er en liste, der giver et bud på, hvilke lande der er mest sårbare over for hacker-angreb.
Sådan klarer Danmark sig
Danmark ligger placeret i den positive ende af listen - nemlig på plads nummer 41.
Dermed er vi placeret i det 'grønne' område', der indikerer, at sårbarheden er mindre kritisk her end i mange af de andre 50 lande.
Lidt overraskende er det, at det land, der udpeges som det mest sårbare af Rapid7, er Belgien, ligesom eksempelvis også Australien, Hong Kong og Sydafrika er placeret i det røde - og altså kritiske - område.
Læs også: Danmark er under it-angreb - men hvor slemt er det egentlig?
Mens Danmark på plads nummer 41 ligger godt placeret, er lande som Luxembourg, Tyskland og Schweitz også at finde i det grønne område.
Rapid7 skriver i rapporten, at undersøgelsen blandt andet har vist, at 4,7 millioner systemer i de 50 lande anvender en af de mest udsatte porte i Microsoft-systemer, 445/TCP.
Det kom også frem, at POP og IMAP-protikollerne til email-klienter stadig fylder mere i de fleste lande, end email-løsninger i webbrowseren gør.
Rapid7 bemærker også, at nogle af de lande i verden, der har størst BNP og generelt fylder meget på internettet, også er de lande, der er mest sårbare over for angreb - heriblandt Kina, USA og Rusland.
Læs også:
Ransomware-offer bukker under for presset og betaler løsesum: Hvad ville du gøre?
Danmark er under it-angreb - men hvor slemt er det egentlig?