Fiberselskabet Nianet, der sidste år vandt opgaven med at levere bredbåndsforbindelser til statslige institutioner i fem år for næsen af TDC - for anden gang - kan juble over det netop offentliggjorte årsregnskab for 2015.
Nianet er ejet af 14 danske energiselsaber og satser udelukkende på at levere fiber til erhvervslivet og offentlige institutioner.
Det er tilsyneladende en forretningsmodel, der giver pote hos selskabet, der nu nærmer sig en omsætning på 300 millioner kroner.
Resultatet i 2015 blev et driftsoverskud (EBITDA) på 70 millioner kroner mod 57 millioner i 2014. Resultatet efter skat i 2015 endte på 10 millioner kroner, oplyser Nianet.
Nianet forklarer i en pressemeddelelse først og fremmest væksten med, at selskabet (gen)vandt aftalen som eneleverandør af dataforbindelser til staten frem til 2020, og at selskabet også opkøbte Zen Systems. Læs den historie her.
Nianet har ifølge CVR kørt med overskud i en række år i træk.
De 10 millioner, der landes efter skat i 2015-regnskabet, er dog et bedre resultat end i de foregående fem år.
Nok så vigtigt er det nok også, at både omsætningen og driftsresultatet er vokset betragteligt over de senere år.
Vil kapre kunder hos TDC
"Jeg er meget tilfreds med årets resultat, hvor vi igen i år har kraftig vækst i forretningen og er tæt på at ramme en omsætning på 300 millioner kroner i 2015," udtaler Rasmus Helmich, der er administrerende direktør i Nianet.
"Vi kan vise vores ejere i energiselskaberne, at vi de facto har succes med udbredelsen af fiberløsninger til erhvervslivet og i øjeblikket erobrer betydelige markedsandele fra vores nærmeste konkurrenter."
"Vi vil rigtig gerne ind og presse vores konkurrenter, ikke mindst TDC, der stadig forsøger at bevare en stor del af deres omsætning på det gamle kobbernetværk," siger Rasmus Helmich desuden.
Nianet, der blev etableret i maj 2003, har i dag cirka 150 ansatte. Ejerkredsen består blandt andet af EnergiMidt, Fibia, SE, Aura og Trefor.
Virksomheden har hovedkontor i Glostrup og en afdeling i Skanderborg samt fem datacentre i henholdsvis Glostrup, Taastrup, Vallensbæk, Skanderborg og Aarhus.
Læs også:
Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet
Waao leder efter ny topchef: Her er selskabets to største udfordringer lige nu
Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche
Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år
Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne