TOPNYHED:Microsoft klar med ny direktion for den danske forretning: Her er de nye direktører

Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Seks ting du skal overveje før du køber en Samsung S7 eller S7 Edge

Samsungs to nye smartphones, S7 og S7 Edge, er Samsungs bedste til dato. Men se her, hvad du skal overveje, før du køber en af telefonerne.

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge er to formidable telefoner.

Begge tilbyder alt, hvad hjertet kan begære i en Android-telefon i et flot design. Nogle anmeldere går endda så langt som at kalde de to S7-telefoner for de bedste telefoner nogensinde.

Her på Computerworld gav vi de to telefoner 5 ud af 6 stjerner, hvor vores ros var rettet mod det flotte design og den gode hardware. Vores kritik var rettet mod Edge-skærmen på S7 Edge, som vi anser som en rent æstetisk funktion.

Læs mere her: Test af Samsung Galaxy S7 og S7 Edge: Blandt de bedste telefoner på markedet lige nu

Vi er slet ikke i tvivl om, at hvis du bruger 5.400 kroner på en S7 eller 6.300 kroner på en S7 Edge, så vil du være en glad Samsung-ejer.

5.400 kroner er mange penge, uanset hvilken smartphone vi taler om. Derfor har vi samlet en lille liste af overvejelser, bør have, inden du åbner for pengepungen.

Forskellen mellem S7 og S7 Edge

Samsung lancerede to modeller i S7-serien: S7 og S7 Edge. Forskellene er få, men tydelige. S7 er udstyret med en 5.1" skærm i samme opløsning som S7, der har en skærm i 5,5".

Samtidig har S7 et 3.000 mAh batteri, mens der blev plads til et 3.700 mAh batteri i S7 Edge.

Til sidst har S7 Edge den buede skærm, der glider ned over kanterne af telefonen.

Lagerplads, processor, mængden af ram, kamera, skærmtype og chassismaterialer er derudover den samme, og det er kun prisen, som ellers er forskellig:

S7: 5.400 kroner

S7 Edge: 6.400 kroner.

I vores store test af S7 og S7 Edge fandt vi ingen funktioner i den buede skærm, som for alvor legitimerer dens eksistens. Den buede skærm er et designvalg, der ser flot ud, men som ellers ikke bidrager det store til telefonen.

Hvis du ikke nødvendigvis vil have en 5,5" skærm på din smartphone, eller hvis ikke det større batteri i S7 Edge frister, så kan du spare godt 1.000 kroner på at købe en S7.

Du vil ende med en lige så kraftfuld smartphone.

Prisen falder snart

Hvis du allerede er fast besluttet på, at det skal være en S7/S7 Edge-telefon, så slå koldt vand i blodet og vent et stykke tid.

For hvis du køber telefonen nu, så kommer du til at betale den absolut højeste pris for den.

Siden lanceringen af S7 er prisen allerede faldet, og hvis vi ser på udviklingen af S6 sidste år via sider som Pricerunner og EDBpriser, så var prisen faldet fra 5.700 kroner til 4.300 kroner på tre måneder.

Hvis du kan vente til juni, er der altså formodentligt mange penge at spare.

Hvis du venter til juni, så er der dog en chance for, du ikke kan drage fordel af intro-tilbuddene, som blandt andet indbefatter et gratis Gear VR-headset med i købet hos visse forhandlere.

Forskellen mellem S6 og S7 kan virke lille

S7 og S7 Edge flyver af sted på benchmark-tavlerne, og det er oprigtigt den hurtigste telefon, vi har prøvet.

Forskellen føles ikke særlig stor, hvis du sammenligner dagligdagsbrug mellem S6 og en S7. Apps åbner måske en smule langsommere på S6, men på ingen måde langsomt, og det kan være at kommende spil vil køre bedre på en S7-telefon.

Kameraet i en S7 tager utrolig gode billeder i lysfattige omgivelser, men omvendt havde S6-serien en af de bedste kameramoduler set i en smartphone, så igen vil du ikke blive skuffet.

Ligeledes har S6-telefonerne netop fået Android 6.0, hvilket betyder, at mange af de nye software-funktionerne i en S7 vil også være at finde i en Samsung Galaxy S6.

Design og materialevalg er også næsten den samme, så hvis du ikke har brug for den absolut bedste hardware, så overvej igen en S6-telefon.

Læs sidste års test af S6: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

S6 er mere value for money

Den største forskel mellem S6 og S7 ligger i prisen.

I dag koster en S7 5.400 kroner.

En S6 koster 3.400 kroner.

En S6 har ikke et vandafvisende chassis og muligheden for at isætte et ekstra MicroSD-kort, hvilket for nogle kan være de ekstra kroner værd, men 2.000 kroner er også noget af en prisforskel.

Mangler smart SDkort-funktion

I Android Marshmallow (6.0) kom der en ny, smart funktion, der udnytter et MicroSD-kort til fulde.

Funktionen tog lagerpladsen på et MicroSD-kort og fusionerede det med den interne lagerplads, og fik det altså til at se ud som om, at din telefon har 232 GB lagerplads, hvis du havde isat et af SanDisks nye 200 GB-kort.

Men den funktion har Samsung ikke åbnet for i S7. Det samme fravalg finder du også i en LG G5, mens det fungerer udmærket i HTC's A9-telefon. Du kan stadig tilslutte et MicroSD-kort i en S7/S7 Edge-telefon, men det vil ikke være den samme gnidningsfrie oplevelse.

Andre Android-telefoner på vej (HTC, Huawei og LG)

Samsung er indtil videre årets bedste smartphone, ingen tvivl om det, men der er heller ikke lanceret særlig mange endnu.

LG har lanceret sin G5, men ingen testere har endnu for alvor testet den nye telefon, som også ser rigtig spændende ud.

LG G5 gør op med LG's tidligere plastikdesign på samme måde, som Samsungs S6 gjorde det sidste år, og du kan skifte bunden i LG G5 ud med ekstra moduler som for eksempel et bedre lydmodul, større batteri eller lignende.

HTC forventes også at komme med en ny smartphone i sin HTC One-serie inden for de kommende måneder.

HTC er hårdt presset på smartphone-markedet, men de sidste års modeller, HTC One M8 og One M9 blev begge kaldt årets mobil af mange medier.

Læs også: Førstehåndsindtryk: Samsung Galaxy S6 og S6 edge er den helt rigtige vej for Samsung