De 15 politikere i Region Sjællands forretningsudvalg skal i morgen sætte navn på en foreløbig afløser for regionsdirektør Jens Andersen.
For regionsdirektøren blev i sidste uge sat fra bestillingen, efter en kritisk revisionsrapport har afsløret store problemer med kontrol af regionens it-indkøb.
Rapporten er udarbejdet på baggrund af den igangværende bestikkelsessag, hvor en stribe nuværende og tidligere medarbejdere i regionen og hos it-firmaerne Atea og 3A-it er sigtet for bestikkelse i forbindelse med regionens it-indkøb.
Læs mere her: Regionsdirektør fyret efter rapport om bestikkelsessag
Men morgendagens ekstraordinære møde i Region Sjælland kan meget vel ende med, at den nye direktør bliver bedt om, at stritte en eller flere direktører og chefer i regionen ud som en konsekvens af den kritiske rapport.
Det lokale medie Nordvestnyt har talt med flere regionspolitikere, som ikke vil svare på, om de fortsat har tillid til de berørte regionschefer.
Forvaltningseksperter og regionspolitikere har ifølge Sjællandske Medier været forbløffede over de forhold, som er kommet frem i revisionsrapporten.
Blandt andet har regionens it-afdeling tre år i træk - fra 2012 til 2014 - ulovligt forudbetalt mere end 200 millioner kroner til Atea. Udbetalingerne er foregået i december måned, så it-cheferne på den måde tømte afdelingens budget og undgik på den måde at få skåret i bevillingerne. Ifølge revisionsrapporten er udbetalingerne ikke bogført korrekt, og derfor kan ingen i dag redegøre for, hvor varer og andre ydelser er endt henne.
Den ulovlige trafik er foregået uden, at regionens politikere er blevet orienteret om sagen. Det er derfor nærliggende, at morgendagens møde munder ud i, at der "ryger hoveder", som en kilde udtrykker det overfor Computerworld.
Også revisionsfirmaet BDO er i skudlinien for igennem flere år at have set igennem fingre med det manglende tilsyn og kontrol med regionens it-indkøb.
Regionsformand Jens Stenbæk har tidligere over for Computerworld betegnet den del af sagen som "chokerende".
Hvis regionspolitikerne vurderer, at BDO har misligholdt sin kontrakt, kan de derfor vælge at sætte firmaet på porten.
Læs også:
Rod med it-indkøb i Region Sjælland: "Vi er lidt chokerede"
Atea-chef efter bestikkelsesrapport: "Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen"