IT-Branchen råber vagt i gevær med budskabet om, at sessionslogning vil give politiet direkte adgang til almindelige borgeres GPS-data fra mobilen.
Men det er mildt sagt ikke noget, som politiet kan genkende.
"Det er simpelthen ikke rigtigt," lyder det fra Kim Aarenstrup, Centerchef for Nationalt Cyber Crime Center, da Computerworld fortæller ham om IT-Branchens advarsel til borgerne.
Læs også: IT-Branchen slår alarm om masseovervågning: Politiet vil GPS-tracke dig
"IT-branchen har jo selvfølgelig lov til at skrive, hvad de vil. Men lige det her er simpelthen forkert," siger centerchefen, inden han forsøger at forklare, hvad sessionslogning faktisk betyder i politiets verden.
"Sessionslogning giver ikke adgang til andet historisk end de data, vi har nævnt tidligere."
Det drejer sig om afsendende og modtagende IP-adresse, protokol og portnummer, volumental, tidspunkt og maste- og celleoplysninger for mobiler.
"Og det kan vi kun få adgang til på baggrund af en konkret mistanke om rigtig alvorlig kriminalitet og kun per retskendelse."
Så IT-Branchen har misforstået noget?
"Nogle gange blander folk fremadrettede og bagudrettede informationer sammen og misforstår tingene. Sessionslogning handler kun om historisk internetadfærd. Vi har ikke direkte adgang til noget via sessionslogning."
Så hvad skal der til, for at politiet kan få adgang til GPS-data fra en borgers mobiltelefon?
"Hvis vi skal have GPS-informationer ud af en mobiltelefon, så skal vi have hænderne på telefonen. Hvis vi eksempelvis via sessionsloggen finder frem til en rocker, som har skudt et andet menneske, så sparker vi døren ind og tager både ham og hans mobil, og så kan vi selvfølgelig se, hvad der ligger i den," understreger Kim Aarenstrup.
Så hvis politiet skal have GPS-data fra en telefon, skal I have fat på selve telefonen?
"Vi kan ikke få adgang til GPS-data fra mobiltelefoner på anden måde. Vi skal ud og have fat i selve devicet."
Læs også: Fem vigtige svar om Søren Pinds planer om masse-overvågning