ComputerViews: I sidste uge meddelte de advokater, der står for at rekonstruere den kriseramte elektronikkæde Fona, at 25 ud af 56 butikker skal lukke og 300 medarbejdere kan se frem til at miste deres arbejde.
Det kan du læse mere om her: Overblik: Fona står på afgrundens rand - er en redning overhovedet mulig?
Samtidig gav advokaterne sig selv en ny frist på fire uger til at strikke en plan sammen for at redde den hæderkronede butikskæde.
Læs mere her: Skæbnetime for Fona: Kreditorer forlænger frist for Fona-redningsplan
Men der er stadig meget, der kan gå galt på vejen til en løsning på Fonas krise.
De varslede fyringer og butikslukninger er umiddelbart et signal om, at Fonas ejere i Kjær-familien - med 60 procent af aktierne - stadig håber på at kunne drive de resterende butikker videre i en eller anden form - og helst under Fona-navnet.
Det norske Elkjøp, der i dag ejer resterende 40 procent af Fona og som også står bag Elgiganten, trak sig allerede i januar ud af Fonas bestyrelse, hvilket er svært at tolke anderledes, end at Elkjøp har mistet troen på en fremtid for Fona.
Men selv med 25 lukkede butikker og 300 fyresedler er der stadig lang vej til en strategi for, hvad et fremtidigt Fona egentlig skal være for en størrelse.
Og en helt ny strategi, der betyder store forandringer i Fona, er det, der er brug for.
Læs også: Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen
Sådan en øvelse koster penge, som skal komme fra en investor, der tror på, at man på en eller anden måde kan få gjort de resterende Fona-butikker til en sund forretning.
Med Elkjøp på vej ud af Fona, kunne banen være åbnet for den nystartede Power-kæde, som kunne være interesseret i at få fingre i Fonas attraktive butiksplaceringer i centrum af en række danske byer.
Det ville dog være et markant brud på Powers hidtidige strategi.
Powers direktør, Jesper Boysen, har da også afvist, at han er blandt de interesserede købere.
Forhandler med to (anonyme) købere
I sidste uge lød meldingen fra rekonstruktions-advokaterne om, at man er i forhandlinger med to mulige købere af en stærkt reduceret forretning.
Men hvem de købere er, og hvor mange penge de i givet fald er klar til at spytte i kassen melder historien ikke noget om.
Eksperter i detailhandel siger samstemmende, at Fonas største problem er, at man står med et forretningskoncept med dyre lejemål, store personaleomkostninger og et forstenet butikskoncept.
For hvad er det, kunderne får ud af at gå i Fona for at købe spil, film, computere og lydanlæg, som de ikke kan få billigere i andre butikker eller på nettet?
Det problem er kronisk for Fona, og dermed åbner der sig en mulighed for en løsning, hvor en investor fra en anden del at detailhandlen kan se en fidus i at få fingre i Fonas attraktive butikslejemål.
Mange detailhandelskæder arbejder nemlig i disse år med såkaldte cross channel-modeller, hvor online-salg kombineres med fysiske butikker, hvor kunderne kan se og røre ved de varer som de efterfølgende bestiller på nettet og får leveret til deres hjemadresse.
Hvis det er den slags løsninger, som de mulige Fona-købere har i tankerne, så vil det være slut med Fona som forhandler af forbruger-it.
Læs også:
Konkursen truer: Derfor er det gået helt galt for Fona
På besøg i tre Fona-butikker: Fire kunder købte tilsammen én cd og ét iPhone-cover
Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen
Debat: Lukker din lokale Fona-butik - og hvad betyder det for dig?
Kæmpe fyringsrunde i Fona - 25 butikker lukker
Skæbnetime for Fona: Kreditorer forlænger frist for Fona-redningsplan