Stor forvirring om gigantisk tech-opkøb: Der er noget, der ikke stemmer
Et stort tech-opkøb er blevet udskudt i 11. time, efter it-giganten Foxconn ellers havde tænderne i Sharp for 42 milliarder kroner. Læs her, hvad Foxconn har fundet i Sharp-regnskabet.
Finansmediet The Wall Street Journal har kigget nærmere på handlen mellem Foxconn og Sharp.
Her er fem gode grunde til, at Sharp er interessant for Foxconn:
1) Sharp leverer skærmdele til Apples iPhones, og Foxconn samler Apples telefoner. Med opkøbet kan Foxconn dermed sætte sig tungere på Apple som kunde.
2) Foxconn ønsker at sprede forretningen fra samlekontrakter til også at præge mere indbringende markeder som førnævnte skærmdele.
3) Foxconn, som ikke har det bedste brand, får med Sharp et verdenskendt navn under vingerne, som selskabet kan promovere sig på.
4) Sharp har visse tekniske fordele på især mobilsamlingerne, som Foxconn kan få fingrene i med opkøbet.
5) Tilbage i 2012 investerede Foxconns bestyrelsesformand Terry Gou i en af Sharps fabrikker, som har givet overskud, og nu vil selskabet altså have et tættere forhold til den japanske tech-gigant.
Først var buddet ikke stort nok. Så gik handlen i hus. Og nu bliver det hele så alligevel udskudt.
Der er tale om den taiwanske elektronikvirksomhed Foxconns opkøb af den japanske tech-gigant Sharp for 42 milliarder.
Foxconn med godt en million medarbejdere og en omsætning på 900 milliarder kroner havde ellers sat gaflen i Sharp.
Men efter Sharp-bestyrelsen havde godkendt handlen, er der nu dukket oplysninger op i Sharp-regnskabet, som har udsat de afgørende underskrifter.
Udsættelsen skyldes, at der i Sharps forretningsmæssige risikovurdering flagrer omkring 21 milliarder kroner, som muligvis skal bruges på områder som sagsanlæg, udskiftning af underleverandører og andre ukendte udgifter.
Efter længere tids frierier så det ellers ud til, at japanske Sharp med fem underskudsgivende kvartaler i træk var klar til at blive opslugt af mægtige Foxconn.
Sharp-bestyrelsen havde godkendt buddet fra Foxconn på 42,1 milliarder kroner, efter Foxconn først havde budt godt 35 milliarder kroner.
Flere andre selskaber som Samsung har også i den senere tid snuset til opkøbet af Sharp.
Hverken Foxconn eller Sharp løftet sløret for de nærmere detaljer i udsættelsen eller handlen i øvrigt.
Foxconn oplyser dog til The Wall Street Journal, at selskabet nu skal gennemgå listen med de 100 usikkerheder, inden handlen kan gå igennem.
Selskabet fortæller også, at det stadig er varmt på opkøbet, som altså i 11. time er blevet udskudt.
Sharp er kendt i Vesten som tech-fabrikant af blandt andet fjernsyn, mens selskabet på hjemmemarkedet i Japan også er blandt de største mobilfabrikanter.
Køberen Foxconn derimod lever en mere tilbagetrukket tilværelse i blandt andet kinesiske samlebåndshaller, hvor selskabets mange medarbejdere blandt andet stykker iPhones sammen for Apple.
I it-verdenen er Foxconn i de senere år kommet på manges læber for elendige forhold på selskabets fabrikker.
Forholdene skulle angiveligt have været årsagen til, at medarbejdere i flere tilfælde har begået selvmord ved at hoppe ud fra fabrikstage, så selskabet til sidst måtte sætte et sikkerhedsnet op til at gribe selvmordsplagede ansatte.
Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.
Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.