Torsdag aften har Apple udsendt en softwareopdatering, der afhjælper den omstridte "fejl 53", som har truet med permanent at ødelægge telefonerne hos tusindvis af brugere.
Den nye softwareopdatering vil sikre, at telefoner, der indtil nu har været ubrugelige på grund af fejlen, igen vil kunne bruges.
Ny forklaring fra Apple
Årsagen til hele balladen er den såkaldte "fejl 53", der opstår, når brugere har fået udskiftet fingeraftrykssensoren i deres telefoner.
Apple har tidligere oplyst til det britiske medie The Guardian, at "fejl 53" er en sikkerhedsfunktion, der skal sikre mod misbrug af telefonens fingeraftrykssensor og en eventuelt tilknyttet Apple Pay-konto.
Til det amerikanske medie Techcrunch lyder der dog nu helt andre toner.
Her slår Apple fast, at formålet med "fejl 53" udelukkende har været at teste fingeraftrykssensorens funktionsdygtighed, før telefonen forlod fabrikken:
"I dag har Apple frigivet en software-opdatering, som sikrer, at forbrugere, der er blevet ramt fejl-meddelelsen, igen kan gendanne deres enheder ved at bruge iTunes på en Mac eller en pc. Vi undskylder for de gener, som det måtte have skabt. Det var designet til at være en fabriks-test, og det har ikke været hensigten, at den skulle påvirke forbrugerne," lyder meldingen fra Apple ifølge Techcrunch.
Apple oplyser desuden at forbrugere kan kontakte Apple og få refunderet deres udgifter, hvis de har været nødsaget til at betale for at få erstattet en enhed, der er berørt af "fejl 53".
Skabte vrede hos forbruger-organisationer
Gennem de seneste uger har "fejl 53" ikke blot skabt vrede blandt almindelige forbrugere, men også hos forbrugerorganisationer og forbrugeradvokater over hele verden.
Forbrugerrådet i Danmark har eksempelvs krævet at Apple skulle oplåse telefoner, hvis de har været ramt af 'fejl 53', og et amerikansk advokatfirma var allerede begyndt at forberede et fælles søgsmål, der skulle sikre, at forbrugere, der er ramt af 'fejl 53' kan få erstattet deres enheder.
Læs også:
Nye iOS-opdateringer tvangslukker din iPhone hvis du har repareret telefonen uden om Apple
Hvad er op og ned? Her er ni vigtige spørgsmål og svar om Apples tvangsspærring af iPhones
Apple efter tvangslukning af kunders iPhones: "Ingen kommentarer"
Forbrugerrådet: Apple skal erstatte din iPhone, hvis den er blevet tvangslukket med 'fejl 53'
Jørgen skiftede skærmen i sin søns iPhone - og nu er den død: "Det er en svinestreg"
Du har kun én mulighed for at redde din iPhone, hvis Apple har tvangslukket den efter en 'fejl 53'
Advokater vil hive Apple i retten for tvangsluknings-mekanisme i iPhone