Når TDC ikke kan udbetale aktieudbytte til sine aktionærer som lovet, kradser krisen.
Det brudte løfte var en realitet onsdag morgen, da TDC i London fortalte om sin strategi frem mod 2018.
Læs også: TDC skifter navn til Yousee
Med på turen til den engelske hovedstad var også aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, som er specialist i netop TDC's forretningen. Og han havde ikke mange lovord til den danske telekæmpe.
"TDC er et udfordret selskab, hvor der er nogle problemstillinger, der skal løses her og nu. Især i TDC's erhvervsdivision har man ikke nødvendigvis haft den rette produktpalette til at servicere små og mellemstore selskaber," forklarer Morten Imsgard til Computerworld.
Et skidt år for TDC
Han fortæller, at de manglende tilbud til mindre danske virksomheder koster på indtjeningen.
Læs også: TDC-aktien styrtdykker efter spareplan er kommet på bordet
Det koster igen på evnen til at udbetale dividender, som et teleselskab ifølge Morten Imsgard ellers bliver målt på ude på markederne.
"Når TDC ikke kan udbetale attraktive dividender, søger investorerne andre steder hen. Problemet for TDC er, at der ikke er nogen hurtige løsninger på selskabets udfordringer. Så det skal nok blive værre, før det bliver bedre hen mod 2017 og 2018," vurderer Morten Imsgard.
"2016 tegner til at blive et rigtig skidt år for TDC's forretning," siger han.
Irrational konkurrence
Aktieanalytikeren fra Sydbank udpeger prispresset på det danske telemarked som den væsentligste årsag til, at TDC må bryde sit løfte om udbytte til sine aktionærer.
"Kunderne i især erhvervssegmentet er meget prisbevidste og kræver priser, der er markant under, hvad de har betalt hidtil. Det er TDC's forretning slet ikke gearet til, så det skal TDC have tilpasset," siger Morten Imsgard.
Læs også: Spritnyt TDC-regnskab afslører: Erhvervsforretningen er i alvorlig krise
Han fremhæver samtidig den hårde telekonkurrence i Danmark som en stor udfordring for TDC.
"Desværre for TDC er der spillere i markedet, som er endnu mere presset end TDC, og de handler derfor ikke altid lige rationelt med tilbud, der for alvor presser TDC," forklarer Morten Imsgard.
Den store teknologiudfordring
En anden hovedudfordring for TDC er ifølge Morten Imsgard, at medier og underholdningstilbud smelter sammen via internettet som aldrig før.
"Før skulle TDC holde øje med Telia og Telenor, men nu er der også spillere som Netflix og Google på banen, som TDC ikke kan konkurrere imod. Den slags konkurrenter skal de derimod have inviteret inden for i samarbejder," siger Sydbanks aktieanalytiker.
Her opstår der så en anden udfordring, da TDC's it-infrastruktur er for langsom til at håndtere tredjepartstjenesterne til de danske husaltre.
Kig mod nord
"Tiden er løbet fra det traditionelle flow-tv, så TDC har brug for at lægge nogle lag på deres nuværende tilbud, hvilket er meget vanskeligt på den korte bane, fordi man ikke lige nu har det korrekte teknologiske setup," vurderer Morten Imsgard.
"TDC har simpelthen været for langsomme til at fange tendensen med, at streamingtjenester overtager det traditionelle flow-tv. I Norge har TDC pudsigt nok et kabel-tv-selskab i Get, der for år tilbage var first-mover på at tilbyde de nye produkter i samlede pakker, og som står stærkt på det norske marked," fortsætter han.
Læs også: TDC i kæmpe-investering: Lægger 12,5 milliarder for norsk selskab
Om TDC kan vende skuden afhænger derfor ifølge aktieanalytikeren af, at virksomheden kan kopiere norske Gets succes her i Danmark.
"Spørgsmålet er virkelig, om TDC er ved at være for sent på den. TDC vil jo gerne levere Netflix igennem sin egen platform, så det ikke sker igennem Apple-tv, hvor kunden så kun har bredbånd fra Yousee," siger Morten Imsgard.
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra TDC's direktør Pernille Erenbjerg om selskabets økonomiske udfordringer, men grundet TDC's London-præsentation har det ikke været muligt.
Læs også:
Uret tikker for TDC og ny koncernchef: Snart lukker mulighedernes vindue