Den amerikanske storage-gigant EMC accepterer Dell som kommende ejer, efter at selskabet må erkende, at det ikke har været i stand til at indhente bedre tilbud end det, som Dell i oktober fremsatte for selskabet.
Dell vil betale enorme 440 milliarder kroner for EMC, der er blandt verdens største storage-selskaber.
Det gør opkøbet til det største nogensinde i it-historien.
Parterne indgik egentlig aftalen i oktober - men under den klausul, at EMC skulle have en såkaldt 'go-shop'-periode på to måneder til at undersøge, om selskabet kunne indhente et bedre tilbud.
Hensigten med 'go shop' er at sikre, at det afgivne tilbud ikke er for dårligt og at selskabet ikke bliver solgt til under markedsprisen.
EMC meddeler nu, at det ikke er lykkedes for selskabet at indhente mere attraktive tilbud i 'go shop'-perioden, der formelt blev afsluttet lørdag.
Det betyder, at den første hurdle nu er ryddet mod vejen for Dells endelige overtagelse af EMC, der ifølge planen skal effektueres efter sommerferien næste år.
Handlen skal dog godkendes af konkurrencemyndighederne, inden den kan gå endeligt igennem, ligesom EMC's aktionærer skal acceptere tilbuddet.
Vil sælge Perot
Angiveligt arbejder Dell desuden på at sælge divisionen Perot Systems, som Dell købte i 2009.
Perot Systems er stiftet af Ross Perot, der ligeledes stiftede EDS i 1996, som siden blev købt af HP.
Dell forventer angiveligt, at salget af Perot Systems kan indbringe små 35 milliarder kroner.
Selskabet har allerede haft drøftelser med en række potentielle købere, der blandt andet tæller indiske Tata, franske Atos og canadiske CGI.
Læs også:
Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne
Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde