EnergiMidt og Ringkøbing-Skjern Kommune har underskrevet en aftale, der skal give mulighed for fiberbredbånd til alle borgere og virksomheder i kommunen.
Inden 2020 skal kommunens 8.000 virksomheder, 10.000 sommerhuse og 21.000 husstande således have adgang til højhastighedsinternet.
"Vi har kun lige set begyndelsen på den teknologiske forandring, men hvis virksomhederne og borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune skal med på bølgen, så kræver det, at den digitale motorvej er på plads. Det kommer den nu," lyder det fra borgmester Iver Enevoldsen (V).
Med aftalen får alle virksomheder, sommerhuse og borgere i kommunen, over de næste fem år mulighed for fiberbredbånd.
Kommunens aftale med EnergiMidt kommer dagen efter, at Regeringen med finansloven afsatte 300 millioner kroner til udrulning af højhastighedsinternet i Danmark.
Læs mere om den her: Her er regeringens nye bredbånds-plan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd
"Der er store områder af vores kommune og af resten af Danmark, hvor højhastighedsinternet ganske enkelt ikke er en mulighed. Vi er derfor meget tilfredse med, at aftalen åbner mulighed for, at kommunens borgere nu kan få adgang til fiberbredbånd på fornuftige vilkår, siger Iver Enevoldsen.
Bredt samarbejde
EnergiMidt Fiberbredbånd skal løfte internet-opgaven i samarbejde med det lokale energiselskab RAH og Fiber Backbone, der er ejet af fem vestjyske energiselskaber.
Det nye selskab vil møde kunderne med navnet RAH EnergiMidt og have hjemsted i Ringkøbing.
Også hos Fiber Backbone er der stor tilfredshed med aftalen, der giver Fiber Backbone en mulighed for at deltage i udrulningen af fibernet til privatkunder uden for ejerkredsens forsyningsområder.
"Der er ledig kapacitet på den infrastruktur, der allerede er etableret, og dette samarbejde giver en unik mulighed for at få denne ud at arbejde til fordel for borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune," udtaler Lars Naur, der er direktør i Fiber Backbone.
Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune. Den dækker et areal på 1.489 kvadratkilometer og har godt 57.000 indbyggere.
Priserne kendes ikke endnu, men løsningen betegnes som værende på "fornuftige vilkår".
Du kan læse mere på kommunens webside.
Læs også:
Ny bredbåndsplan er beviset: De frie markedskræfter holder ikke på det danske telemarked
Ny bredbåndspulje med 300 millioner: Derfor får det ikke træerne til at vokse ind i bredbåndshimlen
Her er regeringens nye bredbåndsplan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd
Ekspert om bredbåndsudspil: Fint forsøg - men tingene er gjort i forkert rækkefølge
Her er de vigtige nøgletal for den danske telebranche: Sådan går det for telebranchen