Artikel top billede

VMware: Brugerne har taget magten fra it-afdelingen

Kunder og brugere har taget magten over it-markedet. Derfor er samarbejdet med it-forhandlere og andre leverandører mere end nogensinde afgørende for vores forretning, lyder det fra virtualiserings-giganten VMware.

Virksomheder og brugere er blevet den afgørende magtfaktor på it-markedet.

Kunderne vil ikke længere finde sig i at blive lænket til bestemte leverandører og teknologier og stiller krav om, at gevinsterne fra cloud-løsninger, software og it-infrastruktur skal kunne omsættes direkte til større effektivitet og fleksibilitet i deres forretning.

Sådan lyder det fra softwareselskabet VMware, som er blandt de førende leverandører af software til virtualisering af servere, storage og netværk til drift af applikationer.

"Magten har flyttet sig fra it-afdelingerne til brugerne internt i virksomhederne," siger VMwares nordiske partnerchef, nordmanden Kristine Dahl Steidel til Computerworld.

"Kunderne ønsker ikke at blive låst, og derfor ser vi, at vi er på vej væk fra siloopdelte it-løsninger. Både kunder og vi som leverandører ønsker at købe eller levere ydelser fra de platforme, der passer til kundernes behov, og vores ambition er, at vores software skal sætte kunderne i stand til at drive både legacy-applikationer og apps, der er født i skyen i et hvilket som helst miljø og på et hvilket som helst device," siger Kristine Dahl Steidel.

Samme melding kommer fra Lars-Bo Klausen, direktør i VMwares danske afdeling.

Han siger, at VMwares ambitioner om at kombinere virtualisering af servere, storage og netværk med cloud-løsninger går hånd i hånd med de stadig større og præcise krav fra kunderne.

"It er blevet selve forretningsgrundlaget for kunderne. Og hos VMware går vi fra at være leverandør af en taktisk komponent i datacenteret til at være en strategisk løsning i kundens forretning. Det betyder, at vi sammen med vores forhandlere i dag har en langt mere forretningsorienteret dialog med kundernes CIO's og andre fra ledelseslaget i virksomhederne," siger Lars-Bo Klausen.

Både han og hans norske kollega understreger, at der derfor er al mulig grund til at VMware holder fast ved, at det forhandlere, der skruer kundernes løsninger sammen og står for leverancen.

De afkræfter også spekulationer om, at Dells kommende overtagelse af VMwares hovedaktionær EMC vil betyde ændringer i VMwares salgsmodel.

"Vi ser, at mange af traditionelle forhandlere, hjælper kunderne med at finde de services, som skal købes fra andre leverandører. Derfor er vores partnere stadig relevante," siger Kristine Dahl Steidel,som samtidig er optaget af at få præciseret hvad cloud er - og ikke er:

"Cloud er en måde at konsumere it, og det handler ikke om, hvor dine data er, og blandt kunderne er der heldigvis en stigende bevidsthed om, hvad de skal bruge og hvordan," siger hun.

Læs også:

VMwares topchef: Hver anden it-gigant er væk om 10 år

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere