Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft klar med Linux-baseret styresystem

Microsoft har sluttet fuldstændigt fred med fortidens fjender. Nu løfter selskabets sløret for et Linux-baseret styresystem, som Microsoft har bygget.

Det ville have været aldeles utænkeligt for nogle år siden, men ikke længere: Microsoft er kar med et Linux-baseret styresystem, som selskabet har udviklet fra bunden.

Systemet hedder Azure Cloud Switch - eller blot 'ACS' - og er udviklet specielt til brug i datacentre.

Microsoft har selv udviklet systemet, da selskabet ikke har været i stand til at finde et styresystem blandt de mange i markedet, som lever op til selskabets ret specifikke krav på dette område.

Ifølge chef-arkitekt i Microsofts Azure Networking, Kamala Subramaniam, bygges traditionel switch-software typisk med ret bred appeal, så den kan anvendes af flere kunder, i flere forskellige scenarier og med en række forskellige features.

Specifikt system

Men Microsoft har haft brug for et stærkt målrettet styresystem med en række specifikke fokus-områder inden for selskabets Datacenter Networks, hvor løsningen skal anvendes til at "løse, test og afhjælpe bugs i netværks-enheder hurtigere end det kan lade sig gøre nu," hedder det.

Med ACS bliver det ifølge Microsoft desuden muligt at skalere op og ned langt bedre, end det er tilfældet i dag.

"Sammen med den åbne, standardiserede SAI-interface kan vi med ACS udnytte ny hardware hurtigere [...] samtidig med, at vi kan køre på flere forskellige platforme," skriver Kamala Subramaniam.

Microsoft har i de senere år gradvist sluttet fred med nærmest alle selskabets tidligere hoved-fjender.

Fornylig indgik selskabets eksempelvis en tæt samarbejdsaftale med VMware, hvilket du kan læse mere om her:

Har sluttet fred

Det er ikke mange år siden, at Microsoft var den direkte modsætning til open source og med sin proprietære og stærkt pengegivende tilgang til software-udbredelse var et hade-objekt blandt open source-folket.

Det var dengang, hvor Microsofts daværende topchef, Steve Ballmer, kaldte Linux en 'kræft-sygdom, der sætter sig på al intellektuel ejendom, som det berører,' og hvor fronterne var trukket hårdt op.

Microsoft har gradvist nærmet sig open source-tankegangen i de senere år - fra de første spæde bidrag til Linux-kernen til de seneste engang aldeles utænkelige beskeder om, at Microsoft i dag simpelthen elsker Linux.

Microsoft har også gjort .Net-frameworket til open source, mens Linux-løsninger fra Oracle, IBM, Cloudera Hadoop og Core OS i dag kører helt sidestillet i Microsofts store cloud-service, Azure.

Det nye åbne Microsoft

I det seneste år har stort set alle Microsofts produktmæssige og strategiske beslutninger været centreret om cloud'en.

Det betyder, at Microsoft er i fuld gang med at fjerne sig fra sit mangeårige fokus på Windows som selskabets kerne-produkt, og åbnet armene for software, som ikke er udviklet af Microsoft selv, ligesom selskabets løsninger i stigende omfang tilbydes til brugere på konkurrerende platforme.

Du kan læse mere om Microsofts store strategi-skifte her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere