Artikel top billede

Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder - og de udnyttes

Antallet af Flash-sårbarheder har kurs mod en ubehagelig rekord, og de it-kriminelle udnytter, at mange brugere er så længe om at opdatere til den nyeste Flash-version.

Flash er en web-teknologi, der giver de it-kriminelle alt for mange muligheder for at kompromittere brugernes maskiner - og faktisk peaker antallet af angreb lige i øjeblikket.

Det skriver Cisco i sin netop offentliggjorte sikkerhedsrapport for første halvår 2015.

"Udnyttelsen af sårbarheder i Adobe Flash, der integreres i exploit kits som Angler og Nuclear, stiger. Det skyldes manglen på automatiseret patching, og at brugere fejler med at opdatere med det samme," skriver netværksgiganten blandt andet.

Cisco forklarer, at Angler er det mest sofistikerede og anvendte exploit kit hos de kriminelle i øjeblikket, og at det blandt andet skyldes en innovativ udnyttelse af eksempelvis sårbarhederne i Flash.

Så slemt står det til med Flash

Konkret har Cisco i første halvår 2015 registreret en 66 procents stigning i antallet af sårbarheder i Adobe Flash til ialt 62 sårbarheder, der har resulteret i kode-eksekvering på brugernes maskiner.

"Hvis det nuværende aktivitets-mønster fortsætter resten af året, kan vi se over 100 af denne slags exploits i 2015, hvilket vil være en rekord," lyder det i rapporten.

"Det ser ud til, at mange brugere har svært ved at følge med i forhold til Adobe Flash-opdateringerne og måske ikke engang er opmærksomme på nogle af opgraderingerne."

Det er netop denne mangel på de nyeste opdateringer hos brugerne, som de it-kriminelle forsøger at udnytte med et værktøj som Angler.

Eksempelvis viser Cisco-rapporten, hvordan Flash-opdateringen 16.0.0.305 blev frigivet tidligere i år, og mens opdateringen begyndte at blive installeret hos en del af brugerne, udnyttede Angler sårbarhederne i den tidligere version af Flash på luvet løs.

Samme sikkerheds-problemstilling gør sig i øvrigt gældende med blandt andet Java og andre populære teknologier, skriver Cisco.

"Angreb, der er designet til at gå efter Flash og andre nye sårbarheder, integreres så hurtigt i exploit kits som Angler og Nuclear, at det bliver stadig sværere for sikkerhedsteams at følge med," skriver Cisco i rapporten, hvor der også er fokus på en række andre sikkerhedstendenser og trusler.

Rapporten kan hentes her, hvis du registrerer dig.

Læs også:

Sikkerhedskaos: Flash nærmer sig sin dødsdag

Danske it-chefer: Her er vores sikkerhedsproblemer - og sådan løser vi dem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere