LG G4 er LG's nyeste flagskibstelefon. Et rent overflødighedshorn af features og teknologier presset ned på en 5,5 tommer stor telefon med en skærm, som kun matches i kvalitet og skarphed af Samsungs S6-modeller.
LG har desuden valgt et lidt alternativt materialevalg til at beskytte telefonen mod vind, vejr og tåbelige tab ud af lommen. Det sydkoreanske firma har nemlig lavet et lædercover, som giver telefonen en følelse af luksus og eksklusivitet, som LG's tidligere telefoner på ingen måde har givet med deres plastikcovers.
Og dog er det stadig en telefon, som ikke rigtig føles ny. Den minder i høj grad som sidste prs LG G3, som var en fabelagtig telefon - hvilket LG G4 også er - men der er godt nok langt mellem snapsene, de funktioner, hvor vi oprigtigt bliver imponerede over LG G4.
Uinspirerende, men god hardware
Selve hardwaren på LG G4 er et niveau bag nogle af de andre Android-topmodeller, men er langt hen ad vejen stadig langt over, hvad du får brug for på en smartphone. Nej den kommer ikke op på samme vilde ydeevne som en Galaxy S6 fra Samsung, men ikke et eneste tidspunkt under vores test manglede der ydeevne.
Tværtimod flyver styresystemet af sted, og apps åbner på ingen tid. Desværre er LG's version af Android et lidt kedeligt, pastelfarvet forsøg på at være med på den "flade" bølge, som både iOS og Googles "rene" Android bruger med succes.
Lædercoveret føles lækkert at have i hånden, men er du til små - eller for den sags skyld tynde - smartphones, så skal du gå langt uden om LG G4. Telefonen er 5,5 tommer stor, og sammenlignet med en iPhone 6 eller en Samsung S6, så er LG G4 næsten dobbelt så "tyk".
Til gengæld har du adgang til et aftageligt batteri og plads til et ekstra microSD-kort, hvilket er en sjældenhed i disse dage. Stor ros til LG for det! Her er en gratis stjerne alene for det.
Et fantastisk kamera - og en ligesindet skærm til at vise billederne
De to absolut største trækplastre på LG G4 er skærmen og kameraet. Allerede i LG G3 fik vi en 2.560 x 1.440 pixel stor skærm, som er dobbelt så skarp som en Full HD-skærm. Ligesom sidste års G3 er skarpheden på LG G3 vanvittig, og du får ondt i hovedet, hvis du prøver at spotte de enkelte pixels.
LG G4 har samtidig fået en ny type skærm, IPS Quantum, hvilket kort fortalt resulterer i tydeligere farver, og en stærkere kontrast. Billedet på LG G4 er hammerflot.
Men som med alle telefoner med QuadHD-opløsning (2.560 x 1.440 pixels), så er det et spørgsmål du må tage med dig selv, om du har brug for sådan en opløsning. Dit øje kan næsten ikke se nogen forskel mellem 1.920 x 1.080 pixels og 2.560 x 1.400 pixels, ligesom der virkelig ikke er særlig meget materiale, som rent faktisk drager nytte af den høje opløsning. LG G4's software er virkelig flot - men hvad hjælper det, hvis du kun kan se Netflix, TV Play eller DR TV i så høj en opløsning?
YouTube er lige begyndt at understøtte 1440p-videoer til telefonen, men så kræver det altså også en datapakke - eller et meget stabilt Wifi-signal, før du kan se filmen ordentligt.
Du kan dog altid selv tage billeder og video i en kvalitet, som ser fantastisk ud på skærmen. Kameraet tager drømmende flotte og skarpe billeder med en 16 megapixel sensor, og kan ligeledes optage 4K-film. Det er ikke i lige så flot kvalitet som på for eksempel Samsung S6, men til gengæld fylder 4K-filerne mindre.
Et problem er dog, at telefonens højtaler sidder på bagsiden af telefonen. Det betyder at lyden lyder hul og fraværende, når du ser på skærmen. Det er synd, for vender du telefonen, giver højtaleren faktisk en udmærket lydkvalitet.
Konklusion: Flot og imponerende, meeeen...
LG G4 er en telefon, som vi vil foreslå dig at overveje, hvis du vil have dig en flagskibstelefon med Android. Den tager skønne billeder med sit lynhurtige, laserstyrede fokus, og skærmen er ikke til at stå for.
Vigtigst er nok, at hvis du vil have en telefon, som du også kan bruge om halvandet til to år, så ville jeg nok vælge LG G4. Alene af den grund at du selv kan skifte batteri og tilføje ekstra hukommelse. Det er en mangelvare i dag, hvor selv Samsung er gået væk fra dette i sine flagskibsenheder.
Men der er også minusser. Der er ikke sket mange forbedringer siden LG G3, så har du den, så ville vi nok blive. Samtidig er batteriet ikke særlig imponerende - klarer sig en dag, men heller ikke mere - og telefonen er noget større end for eksempel Samsung S6, som nok er den nærmeste konkurrent. Samtidig føles softwaren kedelig og uinteressant, om end den virker uden problemer.