Ateas danske direktør, Morten Felding, stod sent lørdag aften frem og fortalte, at hans navn figurerer blandt de 13 personer, som er sigtet i bestikkelssagen i Region Sjælland.
Morten Feldings indrømmelse kom i en pressemeddelelse fra Atea.
Her fremgår det, at sigtelsen mod Atea-direktøren bygger på, at han ifølge politiet ikke har grebet "hurtigere og hårdere" ind over for en rejse til Dubai.
På turen deltog ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet deltog sammen med tre nu forhenværende Atea-medarbejdere, skriver Morten Felding i pressemeddelelsen.
Udover rejserne omfatter sigtelserne også betaling af eksklusive middage
Ud af de 13 sigtede blev seks personer i sidste uge varetægtsfængslet. Atea understreger, at ingen i selskabets ledelse er blandt de varetægtsfængslede.
På tur til Dubai
På turen til Dubai deltog i alt fem personer. En fra Rigspolitiet, en fra Region Sjælland og tre - nu forhenværende ledende medarbejdere fra Atea.
Da Morten Felding i efteråret 2014 blev bekendt med turen, satte han efter eget udsagn en stopper for den daværende praksis og indskærpede Ateas regler på området, lyder det i pressemeddelelsen:
"Jeg gjorde mig på det tidspunkt ikke begreb om omfanget. Jeg handlede ud fra en overbevisning om, at jeg ryddede op og satte ind over for dårlig praksis, som omhandlede tidligere medarbejdere, der ikke er her længere," siger han.
I sidste uge ransagede politiets Ateas danske hovedsæde i Ballerup.
Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Morten Felding (se boks).
Atea griber ind
Både Ateas bestyrelsesformand Ib Kunøe, koncernchef Steinar Sønsteby og Morten Felding fortalte i sidste uge til flere medier, at Atea havde grebet ind over for ulovlige forhold, så snart man var blevet opmærksom på dem.
Det er dog fortsat uklart præcis, hvornår Atea fik kendskab til de ulovlige forhold. Ib Kunøe udtalte i sidste uge, at man havde kendt til forholdene i mindre end et år, mens Steinar Sønsteby til Computerworld angav, at man internt i Atea havde opdaget sagen i efteråret 2014.
Sønsteby forklarede desuden, at man dengang havde vurderet, at der ikke var grundlag for en egentlig politianmeldelse.
Læs også:
Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland.
IT-Branchen: Vi er helt blanke på sager om bestikkelse
Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag
Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa