Telia: Discount via PBS

Telia giver sine kunder mulighed for at tale i mobiltelefon til discountpris uden abonnement uden at skulle bøvle med at betale forud. Pengene opkræves via betalingsservice. Teleanalytiker ser det som eksempel på, at discountselskaberne presser alle priserne i bund.

Så er der endnu mere konkurrence til rækken af danske discount-selskaber og -koncepter, som sælger billig taletid til mobiltelefoner via internet.

Så godt som alle de store mobilselskaber har sænket deres priser, så de ikke ligger langt fra discountselskaberne. Nu tager Telia discountprincipperne med sig over i den traditionelle televerden, hvor betalingen først skal falde, efter samtalerne er ført og SMS'erne sendt.

Produktet er lige så simpelt, som hvad Telmore oprindelig lagde ud med - 85 øre per minut i samtaleafgift og 20 øre for en SMS. Abonnement er der intet af, men det er en betingelse, at kunderne tilmelder sig betalingsservice.

Det er godt nok ikke markedets billigste pris. Til gengæld kan kunderne med det samme bruge telefonen i udlandet. Også datateknologien GPRS er med fra starten.

- Mange i vores fokusgrupper siger, at det er besværligt at tanke taletid op via internet, og at det værste, der indtræffer, er når de løber tør for taletid, mens de ringer til en eller anden, forklarer Jesper Brøchner, administrerende direktør for Telia Mobile.

Han ser det nye tilbud som en måde at holde på kunder, som ellers var forsvundet til discounttjenester på internet. Sådan en driver Telia også selv under navnet Cash.

Teleanalytiker John Strand, Strand Consult, mener, at Telia med sit nye produkt har mulighed for at flytte enkelte markedsandele.

- Men først og fremmest er den et udtryk for, at discountselskaberne har haft succes med den gennemsigtige prisstruktur og de lave priser. Det, der sker nu, er, at discountselskabernes succes gør, at operatørerne bliver nødt til at matche deres priser, fortæller han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere