Artikel top billede

Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook

Apple-fans, hardware-nørderer og anden raske drenge og piger, der sætter en ære i at selv reparere deres elektroniske dippedutter, kommer på en hård opgave, hvis de vil pille med den nye udgave af Apples Macbook.

Apple-fans kunne i sidste måned glæde sig over firmaets nyeste 12-tommers Macbook Retina, der er om muligt endnu mere lækker og elegant i sit design end tidligere modeller.

Men åbner man den nye maskine viser det sig ifølge hjemmesiden iFixit, at al den udvendige lækkerhed går hårdt ud over kundernes mulighed for at selv at reparere vidunderet.

Apples computere er i forvejen kendt for at være vanskelige at pille ved, men i en test af reparationsvenlighed går iFixit skridtet videre og giver den nye Mac bundkarakteren 1 på en skala fra 1 til 10.

Ifølge testen er Macbookens slanke design afhængigt af nye ultraflade battericeller, som vil give gør det selv-reparatører og ikke-autoriserede værksteder grå hår i hovedet. Det går hårdt ud over vurderingen af den nye Macbook.

Batterierne er limet fast til chassiset, og det betyder, at cellerne skal skrabes ud af de særlige brønde, hvor de er monteret. Det efterlader desuden mange limrester, som så skal fjernes manuelt.

Før man kommer så langt, skal man dog have åbnet maskinen.

Det kræver, at man anskaffer sig en specialskruetrækker, som passer til Apples patenterede Pentalope-skruer. Det gør det vanskeligt overhovedet at komme ned under motorhjelmen i den nye Macbook.

iFixit peger også på, at Retina-Mac'ens hukommelsesenhed, processor og flash-memory er loddet fast til bundkortet. Det trækker også fra i vurderingen af maskinens reparationsvenlighed.

Ligesom tidligere modeller er Retina-skærmen desuden stadig konstrueret i et stykke uden separat frontglas. Dermed bliver skærmreparationer både vanskelige og dyre, lyder det fra iFixit.

Endelig peger testen på, at den (eneste) USB-port på Macbook Retina er meget vanskeligt tilgængelig. Det er ekstra problematisk, fordi Apples nye "all-in-one" USB-standard betyder, at porten er udsat for stor slitage, som alt andet lige vil kræve flere reparationer.

Alt i alt anbefaler iFixit, at man holder sig langt væk fra at pille ved indmaden i den nye Macbook - med mindre man er professionel og i øvrigt har udstyret i orden.

Du kan læse iFixits test her.

Læs også:

Her er Apples nye super-tynde Macbook

Apple og den defekte Macbook Pro: Her er den egentlige skandale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere