Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sådan får du mere ud af dine data - kom og hør manden bag Danmarks vildeste computer

Kom og hør om de nyeste metoder og teknologier, der giver dig mulighed for at øge udbyttet af dine data og din storage. Bliv inspireret af manden bag Danmarks vildeste computer med 16.000 kerner og en vild regnekraft.

Danmarks vildeste computer står ikke i et prangende datacenter eller i et spejlblankt og flisebeklædt laboratorium, hvor hvidklædte teknikere med blå høreværn og papir-blokke i hænderne vimser rundt og tager notater.

Den står derimod på en asfalt-beklædt plads på en mark ved Roskilde Fjord, hvor den er blevet proppet ind i to grå containere.

Den ene indeholder 16.000 kerner og supercomputerens 92 terabyte hukommelse. Den anden er fyldt op af computerens lagerplads på 7,5 petabyte.

Der er tale om et regnemonster på alle måder, selv om computeren slet ikke når de hurtigste i verden til sokkeholderne.

Supercomputeren er bygget i et samarbejde mellem DTU, Københavns Universitet og Danish e-Infrastructure Cooperation (DeIC), og Computerworld har inviteret manden bag monsteret, chefkonsulent på DTU Systembiologi, Peter Løngreen, forbi for at fortælle alle interesserede om, hvordan man passer og konfigurerer sådan et monstrum.

Det sker, når Computerworld 26. marts er vært ved et formiddags-arrangement om datacentre og hosting, hvor du også kan høre spændende indlæg fra en række af Danmarks førende hosting- og datacentre-firmaer som Nimble Storage, Veeam, Dell, Miracle, HP, Tintri og Oracle.

En arbejdshest

Ifølge Peter Løngreen er den danske supercomputer bygget anderledes end de fleste øvrige supercomputere, da den er konstrueret til alsidig anvendelse, hvor de fleste andre supercomputere er bygget til specifikke og afgrænsede formål.

Han kalder således supercomputeren for en 'arbejdshest.'

Den anvendes især til avancerede beregninger inden for pharma, life science og sundhed - blandt andet ved at analysere DNA og lignende.

Du kan læse mere om supercomputeren her: Indkøbsliste: Det skal du brige for at bygge Danmarks kraftigste supercomputer.

Kølevandet genanvendes i fjernvarme-nettet, og supercomputeren er med sin placering i to containere bygget specifikt til nemt at kunne udbygges.

Peter Løngreen vil i oplægget ligeledes fortælle om, hvordan man eksempelvis arbejder med sensiive data til såkaldt præcisionsmedicin samt andre af de krævende og ekstremt nøjagtigheds-søgende opgaver, som den kraftige supercomputere skal kunne håndtere.

Vil du med til dette gratis arrangement, hvor Computerworld desuden er vært ved morgenmad, drikkevarer og endda et gavekort til et kendt københavnsk indkøbscenter?

Så gå til tilmeldelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere