Artikel top billede

Bølge af Bluetooth-sager truer: Patentfirma presser 100 millioner kroner ud af Samsung

100 millioner kroner må Samsung slippe i en patentsag om selskabets brug af Bluetooth, der meget vel kan være startskuddet på en lang række patentsager mod it-giganters brug af Bluetooth.

Den sydkoreanske teknologigigant Samsung har tabt en patentsag over brugen af Bluetooth-teknologien i selskabets produkter til en medarbejder hos Rembrandt IP - en af it-branchens mest berygtede patentfirmaer - og trolde.

Godt 100 millioner kroner må Samsung slippe til Rembrandt IP, hvis medarbejder, Gordon F. Bremer, står til at få 2,5 procent ud af søgsmålet, fordi han ligger inde med to berørte patenter, skriver Ars Technica.

Patenterne, som Samsung menes at have overtrådt i selskabets brug af Bluetooth-teknologien, hidrører kompatibiliteten mellem forskellige typer af modemmer, som igen er forbundet til en række applikationer fra 1997.

Har ikke læst specifikationen

Rembrandt IP's advokat lagde i retten vægt på, at Gordon F. Bremers patenter berører alle produkter, der benytter eller har benyttet Bluetooth 2.0 og senere versioner i Samsung-porteføljen.

Også selv om Gordon F. Bremmer i retten erkendte, at han ikke havde været involveret i udviklingen af specifikationen til Bluetooth 2.0.

Han sagde direkte, at han ikke havde læst specifikationen før 2007. Det vil sige tre år efter, at den version kom på markedet.

Alligevel tøvede Rembrandt IP's advokater ikke med at fejre sejrens sødme oven på den store erstatning.

"Retfærdigheden er sket fyldest. Rembrandt-opfindelserne er hjertet i Samsungs Bluetooth-teknologi," lød det således fra selskabets juridiske rådgiver Demetrios Anaipakos, oven på afgørelsen.

Advokaten forventer, at Samsung nu vil appellere afgørelsen, som kan være startsskuddet på en lang række sager mod selskaber, der benytter Bluetooth-teknologier i deres produkter.

Rembrandt er da ingen trold

For Rembrandt IP har specialiseret sig i patentsager, og med over 100 patenter har Gordon F. Bremer i de seneste ni år tjent godt 4,3 millioner kroner, når han har fået 2,5 procent af de vundne erstatningssager.

Udover sejren over Samsung har Rembrandt IP også kastet sig over Facebooks Like-knap, Comcasts datatransmission i kablerne samt andre prominente it-selskabers brug af specifikke og åbenbart patent-berørte teknologier.

Det har selskabet været i stand til at gøre, fordi det ved stiftelsen i 2004 øjeblikkeligt fik tilført en lille milliard kroner, som blev investeret i patenter, der siden har været stridspunkter i en række retssager.

Selskabets bestyrelsesformand, Paul Schneck, er tidligere rådgiver for blandt andre den amerikanske efterretningstjeneste NSA. Han ser ikke Rembrandt IP som en patenttrold.

"Vi arbejder for at løfte deltagelsen af patentindehavere, som ikke har ekspertise og/eller økonomi til at beskytte deres rettigheder imod selskaber, der vil bruge deres patenter uden at betale for dem," har han forklaret i forbindelse med selskabets kamp mod Facebook i 2013.

Læs også:
Microsoft scorer 20 milliarder kroner på Android-patenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere