Artikel top billede

Dump: Youtube.

Kodak er tilbage efter gigantisk nedtur - med en mobiltelefon

Fotolegenden Kodak har været helt nede og skrabe bunden og på randen af konkurs. Nu forsøger firmaet at genvinde fortidens storhed ved at sætte sit navn på mobiltelefoner.

Den tidligere fotokæmpe, der var på vej i glemmebogen, har nu kastet sig over mobiltelefoner.

Det amerikanske firma Eastman Kodak Company, der nok er bedre kendt som bare Kodak, har virkelig haft problemer med overgangen fra analog foto til den digitale nutid.

Før det digitale kamera blev allemandseje og 35 millimeter film var hot, havde Kodak en dominerende position som en af verdens største producenter af fotografisk film.

Firmaet stod også bag det legendariske kamera Kodak Brownie, og fik med det æren for at gøre fotografering til en folkesport.

Fotosiden photographymonthly.com har ligefrem kåret kameraet, der blev lanceret i 1900 til en pris på en dollar, til det bedste kamera i historien.

Modellen blev solgt helt frem til 1967.

Med det, der tidligere var et 'Kodak-moment' er blevet til en 'Insta-moment', og det hæderkronede firma har slet ikke formået at hænge med i det digitale sving.

Efter en lang deroute med synkende aktiekurser, var Kodak på randen af konkurs i 2012.

Samme år blev 4.000 ansatte fyret - efter at have afskediget næsten 50.000 siden 2003. Der blev solgt patenter for knap tre milliarder kroner og samtidig optaget et milliard-lån, for at holde konkursen fra døren.

Læs også: Kodak sælger alle patenter: It-giganter står på spring

Kodak har med andre ord været et skoleeksempel på, hvad man ikke skal gøre i forbindelse med at omlægge fra analog til digital.

Hvad det ville ende med har været lidt usikker, men nu kommer firmaet altså med deres næste skud på produktstammen.

Kodak vil producere mobiltelefoner.

"Pensionistkamera"

Fotointeresserede, der har forventninger om en telefon, som i praksis vil være mere i retning af et kompakt kamera, behøver dog ikke slikke sig om munden. For det er ikke blevet resultatet.

Kodak har samarbejdet med Bullit Group, der blandt andet producerer de robuste Caterpillar-telefoner, og resultatet er blevet Kodak IM5.

En helt standard-telefon med et tydeligt fokus på, at den skal være nem at anvende.

"Fjernbetjeningssoftware giver mulighed for, at venner og familie kan hjælpe, hvis det er nødvendigt," skriver PR Newswire i en pressemeddelelse om telefonen.

Dermed havner telefonen hurtigt i den kategori af telefoner, som børn og børnebørn køber til familiens ældre medlemmer for at hægte dem på den teknologiske udvikling.

Men er IM5 en "pensionisttelefon", der ser langt bedre ud, end hvad dette segment normalt kan byde på.

Den kan uden problemer lægges ved siden af en iPhone eller en Samsung Galaxy uden at give mindreværdsproblemer.

Standard hardwareHardware-delen placerer sig cirka midt i feltet.

Den bliver udrustet med en ottekerners 1,7 GHz-processor (angivelig MT6592 fra MediaTek), Android 4.4 men med mulighed for opgradering til 5.0, en gigabyte ram og otte gigabyte lagerplads.

Skærmen er på fem tommer, 720p HD.

Kameraet, som jo er Kodaks udgangspunkt, bliver et standard 13 megapixel-kamera på forsiden og med fem megapixel rettet mod brugeren.

Pressemeddelelsen fortæller ikke noget om chip eller optik, så det er nok tale om standard-udstyr igen.

De første kig på kameraet fra CES-messen, der netop er løbet af stablen i Las Vegas, giver indtryk af et meget brugervenligt kamera.

Software-delen til behandling af billeder skulle dog være i topklasse og telefonen er forsynet med LED-flash.

Samlet set ligner det dog en standard-mobil med en enkel brugergrænseflade.

Men de, der havde håbet på et kamera med indbygget telefon fremfor en telefon med indbygget kamera, bliver altså skuffede.

Telefonen kommer til Europa i marts. Prisen er offentliggjort til 249 dollar, og den kommer i sort og hvid.

Læs også:
Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Forskere slår fast: Du får abstinenser uden din smartphone

Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere