Artikel top billede

Intel slår mægtige divisioner sammen: Store forandringer på vej

Intel flytter rundt på hele butikken i kampen for at komme på omgangshøjde med forbrugernes ønsker.

Verdens største chip-producent, Intel, vil inden længe slå to af sine mægtigste forretnings-divisioner sammen til en samlet division.

I dag er Intel opdelt i en division for processorer til pc'er og en for processorer til mobile enheder som smartphones og tablet-computere.

Den nye division vil se dagens lys omkring nytår, og den kommer til at hedde Client Computing Group.

Her vil Intel samle blandt andet de udviklings-hold, der i dag arbejder på at udvikle de kommende generationer af Core-processorerne til pc'er, med de udvikler-hold, der udvikler Atom-processorer til smartphones og tablet-computere.

Må følge med udviklingen

"Markedet fortsætter med at udvikle sig meget hastigt, og vi må forandre os hurtigere, hvis vi også i fremtiden skal være forrest," lyder det i en mail, som Intels nye topchef, Brian Krzanich, mandag rundsendte til selskabets medarbejdere.

Intel har i mange år været verdens absolut førende, når det gælder chip til pc'er.

Billedet ser imidlertid anderledes ud, når det gælder processorer til smartphones og tablet-computere, hvor ikke mindst britiske ARM har fået etableret en solid markedsposition.

Situationens alvor understreges af regnskabstallene fra Intels såkaldte 'Mobile and Communications Group,' der alene i tredje regnskabskvartal fik et svidende drifts-underskud på mere end fem milliarder kroner - blandt andet fordi divisionen har været nødt til ligefrem at betale tablet-producenterne for at smide Intel-chip i kommende tablet-computere.

Mobile and Communications Group bliver nu hakket i stumper og stykker.

Intel forventer, at der vil blive solgt op mod 40 millioner tablet-computere med Intel-processorer i år.

Ifølge Intel bliver de to divisioner slået sammen med henblik på at 'forbedre kommunikationen' mellem udviklings-afdelingerne i en tid, hvor grænserne mellem pc'er og smartphone/tablet-computere bliver mindre og mindre tydelige.

Samtidig skal en mere enkel struktur gøre det nemmere for Intel at nå ud til de producenter, der anvender selskabets produkter, hedder det.

I den senere tid er grænsen mellem Intels Core- og Atom-processorerne blevet udfordret med blandt andet fremkomsten af de nye såkaldte hybrid-computere, der er både tablet- og bærbare computere på én gang.

Dem kan du læse mere om her: Test: Android- eller Windows-hybrid - hvad fungerer egentlig bedst?

Eksempelvis bliver Intels Core M-processorer anvendt i både traditionelle bærbare computere og i hybrid-computere og tablet-computere.

Læs også:

Nye super-chip strømmer ud: Snart kommer de i din smartphone

Chipgiganten AMD skifter topchefen ud - i desperat kamp for at komme på fode igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere