Artikel top billede

Tesla-stifters næste projekt: Internet-satelliter i hundredevis

Opdateret: Vild plan: Tesla-stifteren Elon Musk og en tidligere Google-chef vil sende hundredevis af internet-satelitter ud i rummet.

I fremtiden skal satelitter sikre, at vi alle har adgang til internettet.

Sådan lyder planen angiveligt fra Tesla-stifteren Elon Musk og en tidligere Google-chef og iværksætter ved navn Greg Wyler. Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen arbejder de to iværksættere på en vision om at opsende i alt 700 små satelitter med en vægt på blot 113 kg, der skal sikre internetdækning over hele kloden.  

Et sådan netværk bestående af 700 satelitter vil ifølge Wall Street Journal være 10 gange større end den største eksisterende satelit-flåde, og de små satelitter vil blot veje det halve af de mindste eksisterende satelitter.

Vil opsende satelitter med egne raketter

Udover at være stifter af det hypede ebils-firma Tesla og mobilbetalingsfirmaet PayPal, så er Elon Musk også stifter og administrerende direktør for rumfartsvirksomhed SpaceX, der sender forsyninger til den internationale rumstation ISS for den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.

SpaceX har udviklet sine egne såkaldte Falcon-raketter, og virksomheden har haft held til at sænke omkostningerne ved rumfart ganske betragteligt.

Ifølge Wall Street Journal ønsker Musk og Wyler ligeledes at sænke prisen for at udvikle og opsende en satelit markant.

Ifølge avisen koster de mindste eksisterende satelitter i dag adskillige millioner dollar, men det er de to iværksætters forhåbning, at de ville kunne bringe prisen ned under en million dollar.

Det er angiveligt også planen, at det er Space X, der skal stå for opsendelsen af satelitterne.

Google-samarbejde gik i vasken

Greg Wyler der er stifter af satelitt-virksomheden  O3b Networks Ltd, og indtil for nylig var han chef for et lignende milliardprojekt hos Google, hvor ambitionen ligeledes var at bruge satelitter til at sikre global internetudbredelse. 

Men uvist af hvilke årsager valgte Wyler og Google at bryde med hinanden, hvilket tilsyneladende i stedet har sendt Wyler i armene på Elon Musk.

Satellit-projektet er dog stadigvæk på et meget tidligt stadie, skriver Wall Street Journal, og derfor er det også endnu usikkert om Elon Musk vælger at give sit endelige tilsagn til at medvirke i projektet.

Men i lighed med Google har Musk ry for at have smag for projekter af nærmest episke dimensioner.

Eksempelvis har han tidligere fortalt om sine ambitioner om sikre menneskehedens overlevelse ved at etablere en koloni på Mars ligesom, at han også har fremlagt planer for en lynhurtig og revolutionerende form for persontransportform ved navn The Hyperloop.

I øjeblikket arbejder Google på et andet meget omtalt projekt ved navn Project Loon, der via wifi-udstyrede luftballoner vil sikre internet til den del af verden befolkning, der endnu ikke lever i områder med internetadgang.

Og Facebook har ligeledes luftet planer om et lignende projekt, der via droner eller satelitter skal sikre at alle mennesker på kloden har internetadgang.

OPDATERING: På Twitter har Elon Musk nu bekræftet, at SpaceX arbejder på satelit-projektet og, at virksomheden vil komme med en mere fyldestgørende annoncering i løbet af de næste 2 - 3 måneder: 


Læs også:
Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Google vil sende 180 satellitter i kredsløb om Jorden

Zuckerbergs vilde (og dyre) plan: Laserbåret internet på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere