At en CSC-mainframe for nyligt blev brækket op i danmarkshistoriens største hackersag, der fik sit foreløbige klimaks i sidste uge, har tilsyneladende ikke afskrækket den amerikanske it-gigant i Danmark.
For CSC forventer ligefrem, at virksomheden vil kapre flere cloud-kunder i de kommende måneder og år.
Det forklarer selskabets teknologidirektør for Norden, Hans Jayatissa, til Computerworld.
"Vi forventer at vækste i Danmark, da flere og flere virksomheder og offentlige myndigheder vil modernisere deres applikationer til at kunne driftes på en standardiseret, virtualiseret infrastruktur, men lovgivning og interne retningslinier vil stadigt kræve at udvalgte applikationer og data forbliver her i landet."
CSC har ellers lige været en af hovedaktørerne i Danmarks største hackersag. Regner I ikke snarere med, at sagen kommer til at koste jer kunder?
"Hackersagen har bevirket, at alle har øget fokus på sikkerhed, og dermed er public cloud-løsninger blevet mindre attraktive. Det forventes således, at private cloud-markedet i Danmark og Norden fortsat vil vokse," lyder det fra Hans Jayatissa.
Dermed taler han lodret imod de forudsigelser, som it-talknusernes fra IDC for nyligt er kommet med angående kraftig vækst på public cloud-markedet.
Det optimale er hybrid clouds
CSC's tekniske direktør understreger ellers, at fremtidens vindende cloud-kombination formentlig bliver hybride clouds.
"En virksomhed har sine fortrolige data og kritiske systemer hos en private cloud-leverandør (eller i eget datacenter), mens alt andet placeres hos en public cloud-leverandør," forklarer han.
Hans Jayatissa fortæller, at CSC udover at kunne tilbyde sine private clouds - også kendt som det gode, gamle outsourcings-datacenter - har indgået partnerskaber med public cloud-spillere som Amazon og Microsoft.
"Den optimale løsning er ofte en kombination af private og public cloud," fortsætter CSC's tekniske direktør i Norden.
I den henseende forudsiger Hans Jayatissa, at en stor udfordring for offentlige myndigheder og private virksomheder bliver at modernisere deres applikationer, så de kan flyttes i skyen og udnytte de fordele, der er der.
CSC's udfordringer i Danmark
Hvilke udfordringer har I ellers, når det kommer til at skabe en god datacenter-forretning i Danmark?
"At virksomhederne investerer i cloud orchestration-software, der kan styre, hvad der ligger hvor, og som kan flytte applikationer mellem forskellige kvaliteter af clouds - eksempelvis ved flytte en applikation fra udvikling og test på en public cloud til produktion i en private cloud," siger Hans Jayatissa.
Hvad med høje el-afgifter, der tilsyneladende afskrækker store public cloud-leverandører som Facebook og Google til at lægge centre i Danmark. Kommer den slags ikke også til at blive en stor udfordring for et selskab som CSC, hvis I skal beholde de danske kunder, der vil kigge efter de billigste leverandører - eventuelt også i udlandet?
"Nej, tværtimod. Det er jo netop styrken ved at entrere med CSC. Vi kan hjælpe vore kunder med at lægge workloads, hvor det er mest optimalt ved eksempelvis at orkestrere en hybrid cloud med et mix af private cloud hos CSC og public cloud gennem vore samarbejdspartnere."
Så vildt vokser cloud-computing-markedet i de kommende år
Dansk CSC-sag breder sig til hele verden - når helt til Bangkok
Efter års kæmpe-underskud: Pludselig tjener CSC Danmark igen penge