DR: Brudte løfter fra bredbåndsselskab

Bredbåndsselskabet Kabelnettet.dk leverer langt fra den vare til to boligforeninger i København, som selskabet har lovet. Det hævder Danmarks Radios forbrugerprogram, Kontant. Kabelnettet.dk mener, at fildeling er en del af forklaringen på langsomme forbindelser.

De blev lovet en Porsche på en firesporet motorvej, men fik i stedet en rickshaw på en hullet grussti.

Med de ord præsenterede Danmarks Radios forbrugerprogram, Kontant, tirsdag aften seerne for Glostrup-selskabet Kabelnettet.dk, der leverer bredbånd til boligforeninger.

Baggrunden er, at kunderne i to andelsboligforeninger i København, som har installeret egne netværk, føler sig snydt af Kabelnettet.dk.

Håbløst langsomme

De har hyret Glostrup-selskabet til at levere bredbåndsforbindelser for 49 kroner om måneden, men forbindelserne er enten håbløst langsomme eller fungerer slet ikke, forlød det i programmet tirsdag aften.

Flere tests af forbindelser i programmet viste, at der dårligt nok var hul igennem til internet. Og gentagne klager, som beboerne ifølge eget udsagn har sendt og ringet med til Kabelnettet.dk i de forløbne år, har ikke givet resultat.

- Selvfølgelig har vi da overvejet at skifte udbyder, men når man har betalt for en vare og har en kontrakt, går der lidt princip-rytteri i det. Så vil man også have den vare, man har betalt for, fortalte en af beboerne, Carsten Dyhr-Nielsen, i programmet.

Kontant forsøgte sig også med at måle hastigheden på selve internetforbindelsen i den ene boligforening.

Dermed ville programmet udelukke muligheden for, at andre beboere stjal hele båndbredden med krævende downloads. Målingen viste, at forbindelsen leverede godt 600 kilobit per sekund. Det svarer til en tredjedel af de lovede to megabit per sekund, som vel at mærke var, hvad hver beboer blev stillet i udsigt. I udsendelsen oplyste boligforeningerne, at de var blevet lovet en fælles internetforbindelse på 10 Mbit/s.

Kabelnettet.dk's direktør, Kim Nielsen, beklagede i DR-studiet den oplevelse, som kunderne har af produktet. Han mente, at en del af problemet ligger i den udbredte brug af fildeling, som sluger meget båndbredde og gør det nødvendigt at opgradere internetforbindelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere