Artikel top billede

Smartcard-kartel knaldet af EU: Får bøde på en milliard kroner

Flere af verdens største smartcard-producenter har i årevis holdt priserne kunstigt i vejret efter aftale.

Samsung, Philips og Infineon må til lommerne og hoste op med en milliard kroner i bøde til EU for ulovlig kartel-dannelse på smartcard-markedet.

Bøden er blevet udstedt til de tre selskaber af EU-kommissionen.

De tre selskaber skal betale for i årevis at have afstemt deres priser efter hinanden, så de derved har undgået priskrig og dermed følgende prispres på smartcard-markedet.

Også smartcard-producenten Renesas - dengang ejet af Hitachi og Mitsubishi - har været en del af kartellet, men Renesas slipper for bøde, fordi selskabet har løftet sløret for aftale-komplekset for EU, der indtil Renesas meldte sig, ikke havde nogen anelse om, at der var aftalte priser på det europæiske smartcard-marked.

Kartellet var aktivt fra september 2003 til september 2005, da EU gik ind i sagen.

Smartcards er de chip-kort, der blandt andet anvendes som SIM-kort i smartphones, som kontokort, kreditkort, identitets-kort, tv-kort og meget andet.

EU's konkurrencekommissær, Joaquín Almunia, siger, at det er 'afgørende, at virksomhederne fokuserer deres indsats på at udkonkurrere rivalerne via innovation og ved at levere de bedste produkter."

De pågældende selskaber har udvekslet oplysninger om priser, kontrakt-forhandlinger, produktions-kapacitet og meget andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere