Artikel top billede

Så udsat er du: Dit kontor-firmware er proppet med farlige huller

Det software, der findes i dine routere, printere, kameraer og meget andet, er fyldt med overraskende mange farlige sårbarheder, viser ny undersøgelse. Især et udbredt produkt udgør en risiko.

Store dele af den firmware, som du anvender i dit daglige arbejde, er ifølge en ny undersøgelse proppet med sikkerhedshuller.

Undersøgelsen stammer fra franske Eurecom, der har gennemgået produkter fra kendte firmaer som Siemens, Xerox, Philips, D-Link, Samsung, Belkin, LG og andre, hvis produkter er meget udbredte i verdens kontorlandskaber.

Firmwaren i mere end 120 af de gennemgåede produkter indeholder således en eller flere af de 83 sårbarheder, som Eurecom har kigget efter.

De tæller blandt andet dårlig beskyttelse af krypterings-systemerne og masser af bagdøre, som hackere kan anvende til at skaffe sig adgang til it-systemerne.

Ifølge Eurecom findes der flest sårbarheder i forbruger-rettede produkter.

Den største synder for virksomhederne er imidlertid printere, hvis sårbarheder meget sjældent patches, da printer-software typisk ikke bliver opdateret.

Sådan sikrer du dig

Den bedste løsning til at sikre sig mod sårbarheder i firmware i printere og andet udstyr, er ifølge sikkerhedsfolk at holde dem adskilte på isolerede netværk eller - mere besværligt - nøje at kontrollere adgangen til maskinerne.

Ifølge sikkerhedsmanden Robert Erbes fra IOActive bør netværk, der anvendes til printere og lignende kontor-maskiner, være udstyret med skrappe adgangsbegrænsninger - såkaldt 'white listing'-teknologi - så alene godkendte maskiner og personer kan få adgang fra identificerede og godkendte IP-adresser.

Problemet med firmware-sårbarheder står endda til at blive meget voldsommere i de kommende år i takt med, at antallet af sensorer og apparater, der er koblet på internettet, vokser.

Det kan du læse mere om her: Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes.

Læs også: Sikkerhedsmand: Ingen grund til firmware-panik endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere