Artikel top billede

Tjeneste søger i indhold i dine apps: Sådan fungerer det

Quixey er navnet på en tjeneste, der forsøger at løse et voksende problem - at indhold fra apps ikke er søgbart. Se her, hvordan tjenesten fungerer.

Der er mange positive ting at sige om hele app-konceptet, men en af de mindre heldige konsekvenser af app-bølgen er, at den risikerer at skabe et mere fragmenteret internet.

Apps og indhold fra apps er nemlig ikke linket sammen på kryds og tværs og indekseret i søgemaskiner, sådan som det er tilfældet med browser-indhold. 

Den udfordring beskrev vi for nogle uger siden i denne artikel, hvor vi også fortalte om nogle af de forsøg, der bliver gjort på at skabe en større sammenhæng i app-miljøet, ikke mindst til gavn for udviklerne.

Tjenesten Quixey, som man kan læse om i MIT Technology Review, er et eksempel på, at man forsøger at gøre apps og app-indhold søgbart.

Quixey har allerede 150 ansatte og en investerings-indsprøjtning på omkring 400 millioner til at udføre missionen med en søgemaskine til app-tidsalderen - en mission som selskabet i øvrigt har været i gang med i nogle år efterhånden.

I dag findes Quixey i tidligere versioner til browseren og til Android, men står det til virksomheden, er tjenesten kun lige blevet født. 

Søge-funktion skal ind på alle smartphones

Quixey vil ifølge MIT Technology Review lave en søgeboks til din smartphone, hvorfra du skal kunne søge på eksempelvis "bedste thai-restaurent i San Francisco" eller "taxi hjem," hvorefter du bliver sendt direkte frem til den funktion i en app.

Og selv om de to eksempler måske ikke kendetegner de mest avancerede søge-behov, er der en voksende udfordring i takt med, at vi bruger mere og mere af vores tid i apps og mindre til på de åbne internet via browsere.

En ny statistik fra Comscore viser eksempelvis, at apps nu står for halvdelen af den tid, amerikanerne bruger på internettet.

MIT technology Review skriver om den nye app fra Quixey, der ventes frigivet senere i år, at den eksempelvis kan føre dig direkte til reservationen af et bord på en restaurant i en app på din telefon, men også kan vise resultater fra apps, du slet ikke har installeret.

Hvis du så klikker på linket, installeres app'en, og du sendes direkte til den konkrete funktion.

"Den måde, som folk interagerer med tredjeparts-apps, der er installererede på deres telefon, fungerer ikke," udtaler medstifter af Quixey og CTO, Liron Shapira, til MIT-mediet.

"Et søgefelt er den bedste måde at bruge tredjeparts-apps på - og det er Quixeys vision bringe det søgefelt ind på alle enheder," lyder det videre i artiklen hos MIT Technology Review.

Du kan selv prøve Quixey her.

Læs også:

The missing link i app stores: Hvordan hindrer vi det totale kaos?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere