Danske netbrugere bliver jævnligt overfaldet af spammail-kampagner, hvor der fiskes efter følsomme oplysninger til NemID.
Oplysninger som brugernavn, password og indholdet af de nøglekort, som skaber tofaktorsikkerheden i den danske login-løsning, er eftertragtede data.
Sikkerhedsfirmaet CSIS overvåger disse angreb både for at forhindre de mange mails i at nå frem og for at ødelægge de servere, der står bag.
Ligeledes har sikkerhedsfolkene samlet tallene i en statistik, der fortæller om, hvem der falder for de it-kriminelles fiskerier.
Tallene er et sammenkog fra fem spam-kampagner, hvor botnet har udsendt cirka 250.000 mails i hvert phishing-angreb.
Samlet set i størrelsesordenen 1,25 millioner falske mails.
Læs også: Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb
117 er blevet lokket
På den lyse side er der blot tale om, at 117 personer er blevet lokket til at sende alle oplysninger, herunder et foto af nøglekortet, til fiskerne.
Læs også: Sådan beskytter du dig mod angreb i din netbank
I procent er det et ret lille tal i forhold til antallet af mails, men dog nok til at phishing stadig er en ganske god forretning for de kriminelle, skriver CSIS.
Hvis man ser på, hvem der bliver lokket i fælden, er det mænd i aldersgruppen 65 til 74 år, som topper listen.
"Vi er ikke overrasket over, at det primært er ældre, som falder for disse kampagner, da mange nye internet-brugere er i denne aldersgruppe," skriver Peter Kruse fra CSIS i forbindelse med oversigten.
De yngre netbrugere viser en betydelig større kritisk sans over for de falske mails.
Sikkerhedsfirmaet opfordrer i øvrigt til, at man har styr på sine opdateringer til de programmer, der er installeret på computeren, for at opnå højere it-sikkerhed.
Læs også:
Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb
Flere danskere fuppet i phishing-bølge - angribere anholdt i Marokko