Mens smartphones generelt har gennemgået en voldsom udvikling i de seneste fem-syv år, er der visse områder, hvor forbrugerne [url=ikke mærker de store fremskridt - heriblandt kommer vi ikke uden om batteritiderne.
For hvem kender ikke til det med, at batteriet løber tør for strøm i tide og utide, så hele det mobile koncept ikke rigtig holder alligevel?
Men det skal være slut, mener Microsoft, der har sat gang i et projekt, der på sigt skal kunne føre til batteritider på en uges varighed - en hel del mere end det niveau, der kendetegner de fleste smartphones i dag.
Missionen skal udføres ved både at skrue på hardwaren og softwaren, skriver MIT Technology Review.
Microsoft-forsker Ranveer Chandra udtaler, at det er hensigten, at den tilgængelige mængde strøm skal anvendes mere effektivt med de nye metoder - så der er altså ikke tale om en eller anden helt ny batteriteknologi, som dem vi flere gange har skrevet om på Computerworld.
"Du kan ikke bare sidde og vente på, at den bedste batteri-teknologi skal ankomme. Vi kan opnå en masse fremskridt, fordi nutidens systemer ikke bruger batterierne intelligent," siger Microsoftforskeren til MIT-mediet.
Sådan kan det fungere
Blandt de idéer, som Microsoft-teamet arbejder på, er at anvende to mindre lithium-ion batterier i telefonerne i stedet for ét stort. På den måde kan batteriererne optimeres til forskellige formål.
Alene ved den metode kan man øge batteritiden med 20 til 50 procent ifølge artiklen hos MIT Technology Review.
Det er velkendt, at der også kan opnås en langt bedre udnyttelse af batteriet ved at anvende mere effektive algoritmer - eksempelvis i forhold til at opfange og sende de trådløse signaler.
Ranveer Chandras team har også udviklet et værktøj til udviklerne, der gør det lettere at forudsige, hvor meget energi en given app vil sluge, så man på den måde kan fintune teknologierne.
Netop dårligt app-design har tidligere været udråbt til en af de store syndere i forhold til batteritiden på telefonerne.
Læs også:
Elendigt app-design dræner din smartphone for strøm
Nyt super-batteri kører på sukker