199 kr. skal det fremover koste danske erhvervsfolk og deres ansatte at tale ubegrænset i hele EU, hvis de skriver under på en abonnementsaftale med teleselskabet Ipnordic. Det skriver børsen.dk.
Abonnementet er uden opkaldsafgifter eller kontraktlige bindinger. Der er fri tale fra Danmark til udland og omvendt - og også fra udland til udland. Det sønderjyske selskab benytter TDC's net.
"Det er i hvert fald frækt. Det er første gang i Europa, at nogen tør gøre det her, det er helt sikkert," siger Ipnordics adm. direktør, Thorben Ginnerskov Jensen, til avisen.
Alligevel mener han, at Ipnordic blot er et skridt foran, og at fri tale i EU er noget, der unægteligt ville ske på et senere tidspunkt.
"Vi kan godt lide at lave noget, der er anderledes end alle de andres, og så kan vi jo også godt lide at lave noget, der er på forkant med udviklingen. Jeg tror fuldt og fast på, at det her vil ske alligevel. Man taler jo om at indføre lovgivning om at betale det samme i hele EU," siger Thorben Jensen.
Ipnordic satser på, at tilbuddet vil bringe nye kunder ind i forretningen, som primært går ud på at sælge omstillingsanlæg og større telefoniløsninger.
"Det er ikke noget, vi spinder guld på i begyndelsen, men vi får forhåbentlig kunderne til at lægge noget mere i kurven. Vi bor jo nede ved grænsen, og hernede forærer man jo stort set også øl og vand væk for at få kunderne til at købe noget andet og derved tjene en masse penge," forklarer Thorben Jensen.
Teleanalytiker John Strand er ikke i tvivl om, at det nye abonnement kommer til at skabe opmærksomhed.
"Hvis de får succes med det, bliver de andre nødt til at konkurrere. Det bliver derefter spændende at se, om konkurrencen kun vil være blandt de små spillere, eller om det vil flytte sig helt op hos de store operatører," siger han til avisen.
EU-Parlamentet lægger op til at fjerne roamingafgifter fra december 2015. Men John Strand mener, at Ipnordics nye pakke er et direkte tegn på, at markedet ikke har brug for reguleringer.
"Det viser, hvordan konkurrencen fungerer, og hvor dynamisk markedet er. Den dynamik vi oplever, når teleselskaber konkurrerer, er meget stærkere og mere effektiv end den, politikere prøver at gennemføre ved regulering," påpeger teleanalytikeren over for Børsen.
Læs også:
Undgå mobil-chok: Sådan slår du roaming fra på din telefon
Roaming-skandale griber om sig: Borgmester sagde i sms'er "ja" til kæmperegning