I det seneste år er Apples iPad-salg steget med 13 procent, og selv om det i sig selv ikke er noget ringe resultat, kan de konkurrerende tablet-producenter fremvise en vækst i salget på hele 79 procent.
Det skriver ABI Research i en ny markedsopgørelse.
"Selv om der er voksende udfordringer, efterhånden som tablet-markedet bliver mættet på de modne markeder i verden, forventer ABI Research, at Apple forbliver en stærk kraft på markedet, hvis det lægger vægt på sine styrker og udforsker nye muligheder," skriver analysefirmaet.
"Historisk set har Apple domineret markedet, men det nuværende skift i i økosystemet har rejst spørgsmål til den kontrol og om fremtiden," udtaler ABI-analytiker Stephanie Van Vactor, der dog samtidg peger på, at Apple har føringen, når det kommer til omsætningen, selv om der nu sælges flere Android-baserede tablets end iPads.
Mens Apple får ros for at mestre "less is more" med designet af iPad, mener ABI Research også, at den strategi kan være Apples svage punkt.
"Er Apple ved at miste momentum, eller er Samsung og andre ved at komme efter det, efterhånden som forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udvalg af valgmuligheder i forhold til skærmstørrelse, connectivity og pris?"
Sådan holder Apple fast
ABI Research mener, at Apple bør fokusere på at få gang i de rette partnerskaber specielt i forhold til virksomheds-brugerne og uddannelsessektoren, så selskabet kan blive ved med at få nye kunder.
Det er ikke kun dette analysefirma, der ser, at Apples iPad er ved at miste pusten.
I IDC's opgørelse over det globale tablet-salg i første kvartal 2014 havde iPad en markedsandel på 32,5 procent.
Selv om Apple dermed var den største producent, var der faktisk tale om et fald på 16 procent i forhold til samme kvartal i 2013.
Samsung landede i følge IDC på en markedsandel på 22,3 procent som den næststørste producent af tablets - og sydkoreanerne kunne således glæde sig over en vækst på hele 32 procent i forhold til første kvartal 2013.
Læs også: