Express Bank er blevet offer for såkaldte "udefrakommende systemangreb".
Det fortæller banken til Politiken.
Angrebet har forbindelse til tab af de RKI-data, der indeholder oplysninger om danskernes skyldnerforhold, som for nylig havnede i de forkerte hænder.
"Udefrakommende systemangreb"
Nu bekræfter Express Bank, med speciale i udlån, således til Politiken, at det føromtalte læk af RKI-data stammer fra bankens it-systemer via det "udefrakommende systemangreb".
Express Banks direktør, John Poulsen, ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad den formulering præcis indebærer.
"Med den medieomtale, der er for øjeblikket, omkring læk af data, vil vi gerne præcisere her, at det ikke er noget, der er blevet leveret ud fra huset her," forklarer John Poulsen til Politiken.
"Vi har iværksat en undersøgelse, og den må vi nu afvente og se, hvad den munder ud i. Derudover melder vi sagen til politiet, hvis vi finder, at der er begået ulovlige handlinger," siger bankdirektøren til dagbladet.
Hackergruppe: Vi har tusindvis af datasæt
RKI-registreret er drevet af kreditvurderingsselskabet Experian, som tidligere har afvist, at der var tale om hackerangreb.
I går modtog Datatilsynet så en anmeldelse fra Experian, som ifølge loven er dataansvarlig, mens Express Bank i denne sag optræder som databehandler.
Samtidig har en hackergruppe optrådt på det sociale mikroblogging-site Twitter med advarsler rettet mod Experian om, at selskabet tager let på sin ringe datasikkerhed.
Ifølge Politiken har hackergruppen oplyst, at den er i besiddelse af et femcifret antal følsomme datasæt, hvilket er en noget anden historie end de 10 til 15 stykker persondata, som Experian ellers tidligere har meldt ud var tabt.
Læs også:
Hackere angriber RKI: Stjæler data om gældsramte danskere