Sommerferien kommer nærmere, og hvad enten du skal med familien på bilferie, rejse med barnegråd på et overbooket fly eller bare skal nyde det danske vejr, så er der her en håndfuld sommergadgets, som du kunne overveje.
Støjreducerende høretelefoner
Har man en gang oplevet et skrigende barn på en syv timers flyrejse over Atlanten, ønsker man det ikke for sin værste fjende. Og vil man selv undgå det, kan man investere i et par støjreducerende høretelefoner.
De findes i et utal af varianter, men Bose QuietComfort 15 er et godt bud. Den konstante buldren fra et fly bliver reduceret til en svag brummen, og man kan uden problemer høre selv de mest skrøbelige sange uden at blive forstyrret.
Desuden kan man ikke høre de skrigende børn.
Den kører på et enkelt AAA-batteri, der holder i op mod 35 timer.
Bose QuietComfort 15 koster 2.300 kroner i Danmark og bliver desuden solgt i de fleste udenlandske lufthavne.
Ekstra batteri med USB
Smartphones bliver smartere og smartere, men ofte kommer til kort, når det handler om batterilevetid. Da man ofte ikke kan skifte det interne batteri, kan et transportabelt USB-batteri være en god ide at have med.
De fås i alverdens forskellige størrelser og priser. Et eksempel kunne være Nokias DC-16. Den giver mindst én ekstra fuld opladning til de fleste telefoner eller tablets, men man kan også få større modeller fra andre producenter - med tilsvarende større pris - som kan indeholde flere ladninger.
Prisen for Nokias DC-16 er cirka 170 kroner.
Musik til strandturen
Hi-Funs Hi-Sleeppude spiller musik ud igennem puden, så du slipper for at ligge med høretelefoner i ørene.
Puden spiller musikken via et mini jack-stik fra din mp3-afspiller eller smartphone, og bruger ikke batterier. Tidligere lavede Hi-Fun også et strandtæppe med indbygget højtalere, men tæppet er efterfølgende blevet taget af markedet til fordel for den lille pude.
Prisen er 120 med fragt.
Du kan se en lidt speciel fremvisningsvideo her.
GoPro HD Hero 3
Er du en eventyrer, og skal du ud og opleve verden i fuld fart, så er en GoPro en god måde at forevige den vilde tur ned af bjergsiden på mountainbike.
Action-kameraet filmer i Full HD og kan sættes på næsten alle former for overflader enten med sugekop eller magnet, så du både kan filme turen i elastik-rebet eller runden på Nürnberg-banen, og kameraet kan også komme under vandet med et vandtæt hylster.
Prisen er på cirka 2.500 kroner.
Se film på din tablet fra din eksterne harddisk
En måde at få børnene til at tie stille på bagsædet er at have en god bunke film med sig.
Men de fleste tablets har kun en begrænset mængde plads, og går turen til udlandet kan man ikke streame Netflix uden at det koster mere end selve ferien.
Har du en Androidtablet kan du købe en Micro-USB til USB adapter. På den måde kan du sætte USB-pinde og endda harddiske til din smartphone eller tablet, og have endnu flere film med sig.
Vær dog opmærksom på den eksterne harddisk, da det ikke er alle eksterne, der fungerer med en tablet. Eksterne med USB 3.0 fungerer ikke, og en ekstern kan også suge en del batteri fra din tablet.
Et godt råd er at købe en, hvor man kan sætte et strømstik i samtidig.
Stikkende fås i forskellig kvalitet, men både Samsung og Sony producerer selv stik. Hos Samsung koster et Micro-USB til USB adapter godt og vel 100 kroner, men de kan fås helt ned til 20 kroner på nettet.
Parrot AR.Drone 2.0
Det er nok en af de mest drengerøvsagtige gadget på markedet. Den lille quadcopter, der styres af din smartphone, er en af de "dimsedutter", som de fleste kvinder vil ryste på hovedet over.
Den nyeste model er udstyret med både gps og et 720p kamera, så man kan optage jorden oppefra.
Man skal selvfølgelig lige huske, at det er ulovligt at flyve med droner inden for 150 af bymæssig bebyggelse, så generelt må en drone ikke bruges inde i byer. Du må heller ikke flyve mere end 100 meter op i luften.
Reglerne er anderledes i andre dele af verden, så tjek op på reglerne, inden du tager en drone med på tur til udlandet.
Parrot AR.Drone 2.0 koster fra 2.599 kroner og op efter.
Ud over det sædvanlige kamera, en tablet og smartphonen, hvilke sommergadgets tager du med på ferien, som bare er uundværlige?
Læs også:
Sådan slipper du jobbet og tager på ferie uden feber