Mobilbranchen overtager megapixel-ræset

Mobilproducenter kappes nu om, hvem der kan levere telefoner med det kamera, der har den højeste opløsning. Samsung lover to megapixels inden årets udgang.

Der er salg i megapixels. Den sandhed er nu gået op for producenterne af mobiltelefoner.

Tidligere konkurrerede kameraproducenterne om, hvem der kunne lokke kunderne med den højeste opløsning og dermed mulighed for at blæse et detaljeret billede op i så stor størrelse som muligt.

Opløsningen måles i millioner af pixels.

Kameraproducenterne slår stadig på opløsnings-trommen, men det lyder mere og mere som bulder fra tomme tønder.

De fleste tests af digitalkameraer til privatmarkedet peger på, at opløsningen er kommet så højt op, at med mindre man har særlige behov, så er det andre funktioner, der afgør, hvilket kamera der er bedst.

Så langt er udviklingen endnu ikke kommet inden for mobiltelefoner, hvor telefoner med indbygget kamera udgør det største vækstområde.

Derfor begynder mobilproducenter nu at slå på, at deres produkter kan bruges til mere end blot at sende en hurtig billedbesked, MMS, hjem fra ferien.

Opløsningen kommer snart tilstrækkeligt højt op til, at den ikke i sig selv hindrer, at mobiltelefonen bliver det foretrukne kamera.

Endnu er der dog et lille stykke vej at gå. Det er ikke mere end 14 dage siden, at Sony Ericsson som den første af de store mobilproducenter i Europa meldte sig på banen med en mobiltelefon, hvor det indbyggede kameras opløsning måles i millioner af pixels, helt nøjagtig 1,3 megapixels.

Under den igangværende Cebit-messe i Hannover kappes producenterne om at komme med megapixels-kameraer, og Nokia har præsenteret sit svar på Sony Ericssons model.

Inden for mobiltelefoner med kamera har de asiatiske elektronikproducenter godt fat, og den førerstilling giver koreanske Samsung ikke frivilligt slip på. På den anden side nytter det heller ikke meget at slå på, at telefonerne kan det samme som alle de andre.

Derfor har Samsung lagt hovedet på blokken og lovet kunderne, at selskabet inden udgangen af året vil sende en mobiltelefon på det europæiske marked, hvor kameraet har en opløsning på to megapixels. Ifølge nyhedstjenesten Zdnet er der allerede masser af sådanne telefoner på det japanske marked.

- Kamerafunktionerne bliver mere essentielle for mobilkommunikation, siger vicedirektør Ki Tae Lee fra Samsung til nyhedstjenesten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere