Op imod 24 millioner private routere over hele verden misbruges af it-kriminelle til distributed denial of service (DDoS)-angreb, der sender hjemmesider til tælling og rammer internet-infrastrukturen.
Det skriver blandt andre The Guardian, der har talt med sikkerhedsfirmaet Nominum, der fremlægger de opsigtsvækkende påstande.
Sikkerhedshedsfirmaet fortæller, at over 800.000 af disse routere befinder sig i England, og at de kriminelle over de seneste måneder i stigende grad har udnyttet sårbarhederne i routerne.
Det sker ifølge Nominum ved, at de kriminelle udvælger sig et mål - en webside - hvorefter de udsender forespørgsler til en del af de sårbare routere, der via ISP'en sender massive mængder trafik videre mod websiden.
Resultatet er et DDoS-angreb, der tvinger siden i knæ - og samtidig får ISP'ens netværk til at hakke.
"Brugeren ser, hvad der ligner et udfald eller en langsom tjeneste," forklarer Bruce van Nice fra Nominum til The Guardian.
"Brugeren aner ikke noget om, hvad der finder sted."
Routere har for mange sårbarheder
Han fortæller, at blot på en enkelt dag i februar blev flere end 5,3 millioner routere brugt til at generere trafik i Asien. Og et angreb i januar slugte mere end 70 procent af en internetleverandørs DNS-serverkraft.
"Det er den her bagdør, der er blevet åbnet op til ISP-netværk, som de routere udstiller."
Nominum har også udsendt en pressemeddelelse om DDoS-angrebene, hvor det fremgår, at et enkelt angreb kan skabe massive mængder trafik, der kan forstyrre både internetleverandører, virksomheder og websider.
Det fremhæves også, at det er et stort problem for de ramte internetleverandører, at routerne maskerer angrebet, så det er svært at spotte det ultimative mål for trafikken.
Det er værd at bemærke, at Nominum selv sælger løsninger, der kan beskytte imod denne slags angreb og derfor ikke kan siges at være uafhængigt.
Det er dog et velkendt problem, at mange hjemme-routere kan indeholde sårbarheder, og at de kriminelle har haft held til at udnytte disse gentagne gange.
Senest har der været problemer med YouSee Wi-Fi-spot, fordi tjenesten i særlige tilfælde kunne åbne for adgang til mapper uden passwordbeskyttelse på brugernes netværk.
Det hjælper ikke på Wi-Fi-problemerne, at mange router-producenter er for længe om at udsende ny firmware til routere, og at de færreste brugere er klar over, at de skal opdatere firmwaren.
The Guardian har uden held forsøgt at få blandt andre British Telecom til at kommentere på problemet.
Computerworld forsøger at finde ud af, hvilken rolle danske routere spiller i denne sag, og hvordan DDos-angrebene påvirker danske websider og internetleverandører.
Læs også:
Firmware-fadæserne rammer os igen og igen: Her er forklaringen