Hos Rigspolitiet på Polititorvet i København og ude på landets politistationer står et hav af Windows XP-maskiner, mens ordensmagten er i gang med at hoppe over på Windows 7.
Netop Windows XP er ellers udset som en af 2014's største sikkerhedsbomber, da leverandøren Microsoft trækker sin support fra det 13 år gamle styresystem, hvilket efterlader det åbent, hvis man ikke har taget sine forholdsregler.
Hvor mange Windows XP-maskiner, det drejer sig om hos ordensmagten, er der i skrivende stund ikke det præcise overblik over, og det gør måske heller ikke så meget set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.
"XP-maskinerne er ganske rigtigt meget udbredte i politiet, men de bruges uden kontakt til internettet, og dermed er de også mindre følsomme over for sikkerhedstrusler," lyder det fra kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen hos Rigspolitiet.
Sådan har det altid været
Nu er det ikke sådan, at alle betjente er blevet beordret ud for at trække netværksstikkene i en panikaktion lige før Windows XP-lukketid den 8. april.
"Det har hele tiden været sådan," lyder det fra Thomas Kristensen.
Han forklarer, at de mange Windows XP-maskiner hovedsageligt bruges til sagsbehandling, og at politiets sagsbehandlingssystem er adskilt fra det store internet.
"Derfor er der heller ingen røde lamper, der lyser," fortæller kommunikationsrådgiveren fra Rigspolitiet.
Du kan på Computerworlds hjemmeside finde inspiration til, hvordan du kan overleve med Windows XP-maskiner forbundet til internettet - både som virksomhed og som privatforbruger.
Læs også:
Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt