Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Hård kritik af sikkerhedssjusk: Brug to browsere

Brug to browsere, hvis du vil surfe sikkert. Sådan lyder et råd fra en sikkerhedsekspert, der er godt og grundig træt af sikkerhedshuller.

I mandags frigav Adobe igen en opdatering til det populære Flash-program. En nødlap uden for den normale opdateringscyklus.

Det skete, efter at en såkaldt 0-dagssårbarhed er blevet misbrugt i spear phishing-angreb.

Det er anden gang på en måned, at Adobe har været tvunget til at udsende en nødlap uden for almindelig cyklus.

0-dagssårbarheder er hidtil ukendte huller i et program, hvilket betyder, at der ikke er lapper, som kan lukke problemerne.

Og nu har flere sikkerhedseksperter fået nok af de mange opdateringer, der har plaget programmet i årevis.

Brug to browsere

Tore Terjesen, der er sikkerhedschef i firmaet Nttcom, råber vagt i gevær, når der hele tiden dukker brister op i eksempelvis Flash.

Et program, der er meget populært på hele verdens harddiske.

"Der er alvorlige problemer med sikkerheden, og de bliver udnyttet af hackere," siger han til Computerworlds svenske søsterside.

Han foreslår ligefrem, at man har to browsere installeret på sin maskine for at opnå sikker surf på nettet.

"Man kan delvist undgå problemerne ved at bruge to forskellige browsere. En browser med plugins som eksempelvis Flash og en helt uden indstiksprogrammer. Den sidste skal anvendes til dagligt brug, den første kan så benyttes, når der er behov for Flash."

"Det vigtigste er dog stadig at holde sit system opdateret. Brug eventuelt et program, der kan holde øje med, at opdateringer er installeret på maskinen."

Det danske sikkerhedsfirma Secunia har udsendt en rapport, der viser, at tre ud af fire sårbarheder findes i tredjepartsprogrammer som eksempelvis Flash.

Læs den historie her: Her er den mest hullede browser - hvilken bruger du?

Det handler også om dig

Også Kasperskys sikkerhedsekspert David Jacoby er ude med den kritiske rive efter grafikgiganten.

"Sikkerhedsproblemerne gennemsyrer flere af Adobes produkter. En af udfordringerne ligger i, at Adobe skal tilpasse sine programmer til mange forskellige operativsystemer," siger han.

Men 0-dagsproblemerne berører ikke kun Adobe.

"0-dagssårbarheder findes i alle programmer, og problemet er, at de ikke kan patches væk nu og her."

Ifølge Secunia er leverandørerne af software dog blevet bedre til at lukke huller, når de dukker op. Eksempelvis er langt hovedparten af alle sårbarheder i browsere blevet lappet indenfor 30 dage.

David Jacoby peger dog også på, at udfordringerne ikke kun ligger hos leverandørerne.

"Problemet er også, at der ikke opdateres på den enkelte maskine. Jeg ser ofte flere år gamle programmer på maskinerne," siger han.

"Men det bliver heller ikke lettere af, at der udsendes opdateringer uden for de normale rutiner, som brugerne til dels er bekendt med."

Adobe siger selv, at hvis man holder sin maskine opdateret, så mindsker man risikoen. Ligeledes opfordrer firmaet til, at man kun opdaterer fra firmaets officielle kanaler.

"Brugerne skal kun benytte versioner, som vi (Adobe, red.) selv udsender. Ligeledes skal alle sikkerhedsopdateringer installeres, og så bør brugerne følge anvisninger i vores sikkerhedsguide. Det vil mindske risikoen for angreb," lyder det fra Heather Edell, der er talsperson for Adobe.

Læs også:
Nokia vælger speciel browser på sine nye Android-telefoner

Internet Explorer under angreb - hidtil ukendt sikkerhedshul udnyttes

Denne browser beskytter dig bedst mod malware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere