Artikel top billede

Av: It-system til 164 mio. skal kyles i skraldespanden

Arbejdsskadestyrelsen er vant til at håndtere skadede personers sager. Nu tegner alt til, at styrelsen skal aflive et hundedyrt it-system. Leverandøren er tavs.

Det ligner unægteligt en vaskeægte it-skandale - og en af de dyre af slagsen.

Budskabet i en pressemeddelelse fra Arbejdsskadestyrelsen er:

Et it-system, som har kostet 164 millioner kroner, bør kyles i skraldespanden.

Revisions- og konsulenthuset Deloitte anbefaler i en rapport, "at Arbejdsskadestyrelsen finder en anden løsning, fordi svartiderne i PROASK er alt for lange."

"Derudover konkluderer rapporten, at systemet ikke vil komme til at fungere effektivt i forhold til sagsbehandlingen i Arbejdsskadestyrelsen," lyder diagnosen.

Den endelig beslutning om aflivning er dog ikke truffet.

Udviklingen af systemet PROASK blev sat i gang i 2008 og er endnu ikke færdigudviklet, og sammenlagt har indkøb og udvikling af systemet kostet 164 millioner kroner, oplyses det.

Forsinket og fordyret

"PROASK-systemet er løbende blevet forsinket og fordyret, men først med Deloitte-rapporten er der rejst tvivl om, hvorvidt videre investering i systemet er rentabelt," udtaler direktør i Arbejdsskadestyrelsen Anne Marie Rasmussen.

Deloitte-rapportens konklusion er, at PROASK skal "lukkes ned, fordi omkostningerne er for store, og der ikke er gevinster i form af sparet tid."

"Det skal vi tage meget alvorligt. Meget lange svartider vil betyde, at systemet bliver meget tidskrævende for vores sagsbehandlere. Det er en foreløbig rapport, og vi skal nu til bunds i problemerne, inden der træffes en endelig afgørelse," udtaler direktør Anne Marie Rasmussen.

Du kan læse hele meddelelsen om den dårlige nyhed her.

Hos leverandøren Steria har CEO Peter Nilsson Østerbye ingen kommentarer til sagen, da han slet ikke kan få lov at læse Deloitte-rapporten.

"Af samme grund har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer," siger han til Computerworld.

Angiveligt vil styrelsen først inden for de næste par måneder træffe den endelige beslutning om systemets videre skæbne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere