It-selskabet Microsoft har inden for kort tid oplevet at blive hacket flere gange af den efterhånden nok så berygtede Syriske Elektroniske Hær (Syrian Electronic Army).
I ugen efter jul blev Skype og flere af Microsofts Twitter-konti hacket, og denne gang drejer sig om software-gigantens Office-blog.
Den syriske it-hær havde flere steder på bloggen skrevet 'Hacked by the Syrian Electronic Army', få timer efter at Microsoft lige havde redesignet sin blog.
Det skriver The Verge.
Advarer om flere angreb
Den Syriske Elektroniske Hær har tidligere via Twitter advaret Microsoft om, at der er flere angreb på vej.
Advarslerne havde blandt andet en ordlyd som denne: 'Vi har ikke færdiggjort vores angreb på Microsoft, så hold øje med mere'.
I denne omgang er beskederne fra hackerne blevet fjernet igen, og Microsoft havde i første omgang ingen kommentarer til det seneste angreb.
Kodegiganten fra Redmond har siden erkendt, at Office-bloggen kortvarigt var ramt af et målrettet cyberangreb, og gentager beskeden fra sidste angrebsbølge om, at ingen kundeinformationer er blevet kompromitterede.
Har kigget i mails
Hackergruppen har i den seneste tid provokeret på Twitter med budskaber om, at 'ændring i CMS'et vil ikke hjælpe, hvis medarbejdere er hacket, og de ikke selv ved det'.
Her er CMS'et (content management system) det publiceringsværktøj, som mange hjemmesider gør brug af, når der skal uploades artikler, billeder og anden information til nettet.
Tidligere har den Syriske Elektroniske Hær også haft adgang til forskellige mail-konti hos Microsoft, hvorefter små stumper fra konversationer er blevet uploadet.
Syrian Electronic Army er generelt kendt for angreb, hvor gruppen benytter DDoS-angreb med mange computere, der angriber en internetside samtidig for at få serveren og dermed hjemmeside til at gå i sort.
Defacement - 'internet-graffiti ' på andre folks hjemmesider - er også en ret traditionel sabotagemetode for gruppen, der officielt bakker op omkring Syriens præsident Bashar al-Assad.
Læs også:
Microsoft Store i Indien hacket
Sikkerheden sejler: Her vil hackerne ramme dig i det kommende år